NAJVIŠE KAŠTELANA JE GLASALO ZA HDZ-e, POTOM DOMOVINSKI POKRET, SDP I MOST
HDZ je relativni pobjednik parlamentarnih izbora sa osvojenih osam izbornih jedinica, među kojima je i IX izborna jedinica te glasova dijaspore, dok je Restart koalicija predvođena SDP-om osvojila dvije  izborne jedinice.

Opširnije...

KAKO SU GLASALA KAŠTELA
Hrvatski građani birali su u nedjelju novi saziv Sabora, u kojem je HDZ je osvojio većinu glasova, dok je Restart koalicija podbacila, osvojivši tek 41 mandata. S 66 mandata kao pobjednik ovih parlamantarnih izbora, HDZ neće imati puno problema pri sastavljanju nove većine.

Opširnije...

REZULTATI PRIJAŠNJIH IZBORNIH ANKETA VARIRALI SU OD 0,5 DO 1 POSTO OD KONAČNIH
Prema prvim izlaznim anketama HDZ na 10. parlamentarnim izborima osvaja 61 mandat u Saboru. Restart koalicija 44. Domovinski pokret osvojio je 16, a Možemo i Most po osam mandata, Stranka s imenom i prezimenom, Fokus i Pametno tri. Anketu je napravio Ipsos  na 21575 ispitanika u svih 10 izbornih jedinica.

Opširnije...

Do 16.30 sati na birališta u Hrvatskoj izašlo je 34,04 posto od 3.627.676 građana, koji imaju pravo glasa na nekom od biračkih mjesta u Hrvatskoj, što je za 3,64 posto manje nego na izborima prije četiri godine.

Opširnije...

IZLAZNOST NA BIRALIŠTA
Jutros u 7 sati u Hrvatskoj su započeli izbori na kojima  birači odlučuju tko će ih u iduće četiri godine zastupati u Hrvatskom saboru., a do 11.30 sati to svoje pravo iskoristilo je 18,09 posto birača.

Opširnije...

DIP ĆE U PODNE OBJAVITI PODATKE O ODAZIVU
U nedjelju, 5. srpnja od 7 sati otvorena su birališta u svih deset izbornih jedinica u Hrvatskoj gdje će građani birati 151 zastupnika, koji će djelovati u novom sazivu Sabora. Na listama se nalazi više od 2600 kandidata, a među njima je 140 budućih zastupnika iz izbornih jedinica u Hrvatskoj, troje zastupnika iz dijaspore te osam predstavnika nacionalnih manjina.

Opširnije...

PREPORUČENE I MJERE ZAŠTITE NA BIRALIŠTIMA
Nakon dva tjedna predizborne promidžbe, noćas u ponoć započinje izborna šutnja i traje do okončanja glasovanja, u nedjelju 5. srpnja. Političke stranke, neovisni kandidati, različite koalicije, u ponoć moraju završiti  promidžbu te do kraja izborne šutnje ne smiju se promovirati, oglašavati, objavljivati fotografije kandidata i lista u medijima, davati izjave vezane uz izbore i slično.

Opširnije...

DEVETA JEDINICA S NAJVIŠE GLASAČA
Hrvatski birači  u nedjelju, 5, srpnja, izaći će na birališta kako bi izabrali 151 zastupnika, koji će djelovati u novom sazivu Sabora. Birači će odlučivati između 192 liste i to 181 liste za deset izbornih jedinica u Hrvatskoj i 11 lista za 11. izbornu jedinicu dijaspore te za 17 kandidatura u 12. izbornoj jedinici, koja predstavlja manjine.

Opširnije...

KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Kako su zbog koronakrize obustavili uobičajeni način izborne promidžbe, iz Restart koalicije zadnjih se dana građanima Hrvatske uglavnom obraćaju putem društvenih mreža, interneta i medija pa je tako ovog utorka u Kaštel Sućurcu održana konferencija za medije dvojice kandidata na njihovoj listi za 9. izbornu jedinicu Matka Kuzmnića iz Kaštela te Nikole Vučkovića iz Sinja, a uz njih na konferenciji je sudjelovao i gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

Opširnije...

U organizaciji Građanske inicijative za istinu o obrambenom Domovinskom ratu, ove će se srijede, 1. srpnja, na igralištu pored crkve u Kaštel Lukšiću, u Ulici hrvatskih branitelja održati projekcija filma „Slike iz života ratnika“ redatelja Silvija Mirošničenka i producenta Antuna Ivankovića.

Opširnije...

KANDIDATI DESNE LIGE U KAŠTELIMA
- S razlogom smo optimisti i nadam se da će iz IX izborne jedinice u sljedeći saziv Sabora ući jedan, a možda i dva kandidata Desne lige. Osjetili smo to pri našim posjetima terenima, posebno na sinjskom i zadarskom području, gdje bi mogli dobiti do 8 posto. Inače, neke ankete pokazuju da u ovom trenutku imamo u IX izbornoj jedinici oko 6,3 posto glasova – kazao je u ponedjeljak u Kaštel Sućurcu nositelj liste Desne lige u ovoj izbornoj jedinici , predsjednik Hrvatske stranke prava Karlo Starčević.

Opširnije...

ISTJEČE ROK ZA PRIJAVU
Kako datum izbora ne bi diktirao i ritam vašeg života, država je omogućila građanima da glasaju gdje god se nalazili. Promjenu u registru birača već je zatražilo više od 26.000 građana, a najveća gužva očekuje se danas s obzirom na to da u ponoć istječe rok za prijavu.

Opširnije...

UZ DVIJE KAŠTELANKE, MILIJU BALDIĆ LUKŠIĆ I BISERKU GRGIN
U Kaštel Starom na tržnici u utorak se predstavio dio kandidata MOST-a s liste za IX izbornu jedinicu, pod sloganom Hrvatska se budi. Uz nositelja liste broj dva, Mira Bulja, prisutne su bile i dvije kandidatkinje iz Kaštela, Milija Baldić Lukšić i Biserka Grgin. Bilo je riječi o Kaštelanskim staklenicima, tunelu kroz Kozjak, Stožeru i koroni, socijalnoj skrbi starije populacije te o baznim stanicama u Kaštelima.

Opširnije...

Dio kandidata MOST-a na listi za IX izbornu jedinicu, Kaštelanima će se predstaviti ovog utorka, 23. lipnja, u 9 sati, na rivi i portu u Kaštel Starom.

Opširnije...

POSJET KAŠTELIMA KANDIDATA RESTART KOALICIJE
Lider SDP-a i Restart koalicije Davor Bernardić, u sklopu predizborne kampanje u subotu je boravio u Dalmaciji, održavši u Splitu predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati s njihove liste u X izbornoj jedinici te posjetivši Kaštela u društvu kandidata Restart koalicije IX izborne jedinice, među kojima je bio i kaštelanski kandidat Matko Kuzmanić, pri čemu se kratko družio s građanima te odgovarao na pitanja novinara.

Opširnije...

Hrvatski branitelj i nositelj „Reda Nikole Šubića Zrinskog“, Ivan Biluš Gagić, obratio se građanima Kaštela povodom predstojećih parlamentarnih izbora pozivajući da svoj glas daju Miroslavu Škori.

Opširnije...

POVEĆAT ĆE SE BROJ KAŠTELANA U SABORU?
Još nekoliko sati dijeli nas od roka u kojem Državno izborno povjerenstvo ima zadatak provjeriti pravovaljanost predanih lista za predstojeće parlamentarne izbore i objaviti zbirne liste po jedinicama. Tada ćemo točno znati svako ime koje se na tim listima nalazi, odnosno sve kandidate za ulazak u Sabor, gdje će krojiti politiku pa i sudbinu Hrvatske u narednom četverogodišnjem razdoblju.

Opširnije...

OBAVIJEST ZA BIRAČE
Ovog utorka na snagu je stupila Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, prema kojoj će se izbori održati u nedjelju 5. srpnja 2020. godine. Po stupanju Odluke na snagu upućen je poziv svim biračima da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača.

Opširnije...

Baš na dan kada je predsjednik objavio datum parlamentarnih izbora, počinjemo s objavom rezultata HRejtinga. Istraživanje je od 15. do 18. svibnja za HRT provela agencija Promocija plus na uzorku od 1400 ispitanika koji jamči razinu pouzdanosti odgovora od 95 posto, uz statističku pogrešku od samo plus/minus 2 cijela 62 posto.

Opširnije...

KREĆE UTRKA ZA SABOR
U Hrvatski sabor birat ćemo 151 zastupnika, 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri će birati 'dijaspora', odnosno hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu, a osam pripadnici nacionalnih manjina u 12. jedinici koju čini cijela država

Opširnije...