OBAVIJEST GRAĐANIMA VEZANA UZ KORIŠTENJE OSOBNIH ISPRAVA ZA VRIJEME GLASANJA
Za vrijeme glasovanja, 5. srpnja, građani mogu koristiti osobne iskaznice kojima je rok važenja istekao počevši od dana 11. ožujka 2020. godine, kada je u Republici Hrvatskoj proglašena epidemija, jer je izmjenama Zakona omogućeno njihovo daljnje korištenje

Opširnije...

U organizaciji Građanske inicijative za istinu o obrambenom Domovinskom ratu, ove će se srijede, 1. srpnja, na igralištu pored crkve u Kaštel Lukšiću, u Ulici hrvatskih branitelja održati projekcija filma „Slike iz života ratnika“ redatelja Silvija Mirošničenka i producenta Antuna Ivankovića.

Opširnije...

KANDIDATI DESNE LIGE U KAŠTELIMA
- S razlogom smo optimisti i nadam se da će iz IX izborne jedinice u sljedeći saziv Sabora ući jedan, a možda i dva kandidata Desne lige. Osjetili smo to pri našim posjetima terenima, posebno na sinjskom i zadarskom području, gdje bi mogli dobiti do 8 posto. Inače, neke ankete pokazuju da u ovom trenutku imamo u IX izbornoj jedinici oko 6,3 posto glasova – kazao je u ponedjeljak u Kaštel Sućurcu nositelj liste Desne lige u ovoj izbornoj jedinici , predsjednik Hrvatske stranke prava Karlo Starčević.

Opširnije...

ISTJEČE ROK ZA PRIJAVU
Kako datum izbora ne bi diktirao i ritam vašeg života, država je omogućila građanima da glasaju gdje god se nalazili. Promjenu u registru birača već je zatražilo više od 26.000 građana, a najveća gužva očekuje se danas s obzirom na to da u ponoć istječe rok za prijavu.

Opširnije...

UZ DVIJE KAŠTELANKE, MILIJU BALDIĆ LUKŠIĆ I BISERKU GRGIN
U Kaštel Starom na tržnici u utorak se predstavio dio kandidata MOST-a s liste za IX izbornu jedinicu, pod sloganom Hrvatska se budi. Uz nositelja liste broj dva, Mira Bulja, prisutne su bile i dvije kandidatkinje iz Kaštela, Milija Baldić Lukšić i Biserka Grgin. Bilo je riječi o Kaštelanskim staklenicima, tunelu kroz Kozjak, Stožeru i koroni, socijalnoj skrbi starije populacije te o baznim stanicama u Kaštelima.

Opširnije...

Dio kandidata MOST-a na listi za IX izbornu jedinicu, Kaštelanima će se predstaviti ovog utorka, 23. lipnja, u 9 sati, na rivi i portu u Kaštel Starom.

Opširnije...

POSJET KAŠTELIMA KANDIDATA RESTART KOALICIJE
Lider SDP-a i Restart koalicije Davor Bernardić, u sklopu predizborne kampanje u subotu je boravio u Dalmaciji, održavši u Splitu predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati s njihove liste u X izbornoj jedinici te posjetivši Kaštela u društvu kandidata Restart koalicije IX izborne jedinice, među kojima je bio i kaštelanski kandidat Matko Kuzmanić, pri čemu se kratko družio s građanima te odgovarao na pitanja novinara.

Opširnije...

Hrvatski branitelj i nositelj „Reda Nikole Šubića Zrinskog“, Ivan Biluš Gagić, obratio se građanima Kaštela povodom predstojećih parlamentarnih izbora pozivajući da svoj glas daju Miroslavu Škori.

Opširnije...

POVEĆAT ĆE SE BROJ KAŠTELANA U SABORU?
Još nekoliko sati dijeli nas od roka u kojem Državno izborno povjerenstvo ima zadatak provjeriti pravovaljanost predanih lista za predstojeće parlamentarne izbore i objaviti zbirne liste po jedinicama. Tada ćemo točno znati svako ime koje se na tim listima nalazi, odnosno sve kandidate za ulazak u Sabor, gdje će krojiti politiku pa i sudbinu Hrvatske u narednom četverogodišnjem razdoblju.

Opširnije...

OBAVIJEST ZA BIRAČE
Ovog utorka na snagu je stupila Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, prema kojoj će se izbori održati u nedjelju 5. srpnja 2020. godine. Po stupanju Odluke na snagu upućen je poziv svim biračima da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača.

Opširnije...

Baš na dan kada je predsjednik objavio datum parlamentarnih izbora, počinjemo s objavom rezultata HRejtinga. Istraživanje je od 15. do 18. svibnja za HRT provela agencija Promocija plus na uzorku od 1400 ispitanika koji jamči razinu pouzdanosti odgovora od 95 posto, uz statističku pogrešku od samo plus/minus 2 cijela 62 posto.

Opširnije...

KREĆE UTRKA ZA SABOR
U Hrvatski sabor birat ćemo 151 zastupnika, 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri će birati 'dijaspora', odnosno hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu, a osam pripadnici nacionalnih manjina u 12. jedinici koju čini cijela država

Opširnije...

Za raspuštanje Sabora glasalo je 105 saborskih zastupnika

Opširnije...

IZBORI 2020
Premijer Andrej Plenković objavio je kada možemo očekivati raspuštanje Sabora i nove parlamentarne izbore.

Opširnije...