hren

predskola

UPISI ĆE SE VRŠITI TELEFONSKIM PUTEM ILI MAILOM OD 20. RUJNA
Dječji vrtić Kaštela uputio je poziv roditeljima predškolske djece koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja, na upis djece u program predškole. Takozvana, mala škola obvezna je za svu djecu koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja u godini prije polaska u osnovnu školu.

Opširnije...

zaklada

Zaklada „Hrvatska za djecu“ dodjeljuje stotinu učeničkih stipendija. Ova stipendija zasigurno će olakšati učeničke dane te biti od pomoći u nastavku obrazovanja mladima. Javni natječaj je objavljen na službenim internetskim stranicama Zaklade www.zhzd.hr dana 25. kolovoza 2021. godine i otvoren je za podnošenje prijava do zaključno 25. rujna 2021. godine 23:59:59 sati na linku OVDJE

Opširnije...

roadpol

Cilj ROADPOL-ove kampanje jest smanjenje broja smrtno stradalih osoba u prometu na razini Europe.

Opširnije...

zupanija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1406 obrađenih testova danas je 239 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 104, Hvara 1, Imotskog 4, Kaštela 14, Makarske 7, Omiša 10, Sinja 10, Solina 18, Starog Grada 1, Supetra 1, Trilja 8, Trogira 12, Vrlike 1, Baške Vode 2, Brela 2, Dicma 1, Dugog Rata 11, Dugopolja 5, Hrvaca 1, Jelse 1, Klisa 2, Muća 1, Otoka 2, Podgore 2, Podstrane 1, Prološca 3, Pučišća 1, Runovića 1, Selca 2, Sutivana 1, Šolte 5, Tučepi 2 i Zmijavaca  2 osobe.

Opširnije...

covid2

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.369 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7.643. Među njima je 628 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 72 pacijenta.

Opširnije...

mala

PROJEKT “T KAO TRUDNOĆA“ NOVOOSNOVANE UDRUGE KUĆICA SRETNOG DJETINJSTVA
Buduće majke napokon imaju priliku kroz ciklus radionica, odnosno kroz više stručnih predavanja pripremiti se za porod i postpartum i u Kaštelima zahvaljujući projektu „T kao trudnoća“ koju je organizirala kaštelanska novoosnovana udruga Kućica sretnog djetinjstva. U sklopu projekta dva predavanja su održana u srijedu, dok su druga dva planirana za danas od 17.30 sati u Kaštel Gomilici.

Opširnije...

kamp dracic

INFORMACIJA ZA JAVNOST I ZAINTERESIRANU JAVNOST
Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove Splitsko-dalmatinske županije, krajem kolovoza objavio je informaciju o provedbi postupka ocjene o potrebi procjene utjecaja na okoliš pri planiranoj izgradnji kampa na području Dračića na Resniku u Kaštel Štafiliću, a javnost i zainteresirana javnost svoja mišljenja o potrebi provedbe postupka mogu uputiti do 24. rujna ove godine.

Opširnije...

filip lukas ostaci mala

Zemni ostaci profesora, povjesničara i svećenika don Filipa Lukasa preneseni su iz Rima u Kaštel Stari, gdje su ove srijede položeni u grobnicu na mjesnom groblju Svetog Nikole. Prijenos ostataka obavljen je u prigodi 150. Obljetnice njegovog rođenja, koja se obilježava kroz nekoliko projekata.

Opširnije...

hsp kastelaOd početka rujna do kraja studenog Hrvatska stranka prava diljem Hrvatske provodi izborne zborove na kojima biraju vodstva svojih podružnica, a prva podružnica u kojoj je održan Izborni zbor je podružnica stranke u Kaštelima, u kojoj su članovi za prvog čovjeka ponovno izabrali dosadašnjeg predsjednika Antu Komljena.

Opširnije...

 mala

PROJEKT SURADNJE TVRTKE CEMEX I GRADA KAŠTELA
Na prostoru kave Sv.Juraj u Kaštel Sućurcu jutros je službeno otvoreno reciklažno dvorište za građevinski otpad. Riječ je o prvom ovakvom odlagalištu na području Splitsko-dalmatinske županije, koje je nastalo suradnjom kaštelanske gradske uprave i tvrtke CEMEX, a pogonom će upravljati tvrtka Reciklator koja je tim povodom i osnovana.

Opširnije...

cijepljenje novo

U SPLITSKO - DALAMTINSKOJ ŽUPANIJI SAMO ČETIRI LJEKARNE U PROJEKTU
Početkom rujna ove godine građanima je omogućeno cijepljenje protiv koronavirusa i u ljekarnama. Riječ je o zajedničkom projektu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatske ljekarničke komore pod nazivom „Ljekarna kao mjesto cijepljenja protiv COVID-19 bolesti“. No, za sada se niti jedna ljekarna u Kaštelima nije prijavila za ovaj projekt.

Opširnije...

voda3

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Novog; Lokvice, Bagulova i Cesta dr. Franje Tuđmana (brojevi od 1102 do 1108) da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 16.09.2021. (četvrtak) u vremenu od 8 do 17 sati. U istom vremenu bez vode će biti i potrošači na području Kaštel Gomilice; Kraljice Jelene (parni brojevi od 38 do 74 i neparni od 15 do 35) i Put Lisičina (broj 26 i neparni brojevi od 27 do 57).

Opširnije...

covid novo

U protekla 24 sata zabilježeno je 1.835 novih slučajeva zaraze te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7.037. Testirano je 11.550 ljudi. Među njima su 603 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 64 pacijenata. U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je 310 novozaraženih od 1523 testiranih, a u splitskoj bolnici danas je 97 pacijenata sa covidom, od kojih je njih 18 na respiratoru.

krv2

Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela u suradnji s DDK Adriachem, ovog četvrtka. 16. rujna, organiziraju novu akciju darivanja krvi, koja će se u vremenu of 8 do 13 sati održati u prostorima GOŠK-a u Kaštel Gomilici.

Opširnije...

 robot

Nina i Roko Šerić, mladi članovi GKK i polaznici STEM radionice GKK sa svojim projektom “Robot Putoholičar” osvojili su drugo mjesto u natječaju “Posudi micro:Maqueen robot – izradi – osvoji”. Nina i Roko učenici su sedmog razreda OŠ Bijaći.

Opširnije...

tlak secer

U prostorijama udruge umirovljenika Lažani u Kaštel Kambelovcu u srijedu, 15. rujna od 9 sati kontrolirat će se krvni tlak i šećer koje će obavljati medicinsko osoblje. Iz udruge pozivaju sve zainteresirani da se odazovu, kontakt broj je 098 187 4631.

popis

DRŽAVNI zavod za statistiku odgovorio je na nekoliko naših i dodao vaša najčešće postavljana pitanja vezana za popis stanovništva. Sve ih donosimo u nastavku. 

Opširnije...

prognoza450

Visoke temperature zraka pratit će nas još neko vrijeme. Ipak, na vidiku je promjena vremena

Opširnije...

beros

Liječnici, medicinske sestre i nezdravstveno osoblje, koje je još krajem prošle, odnosno početkom ove godine dalo povjerenje znanosti te su se cijepili i tako sačuvali svoje i tuđe zdravlje, neće ostati bez covid-digitalne potvrde, kazao je Beroš za Jutarnji List.

Opširnije...

voda3

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Starog i Kaštel Novog; Ulica Marina Studina, Ulica Grada Zaprešića, Put Blata (parni brojevi do 138 i neparni do 67), Ulica Bruna Bušića (parni brojevi od 64 i neparni od 39), Ulica biskupa Pavla Žanića (neparni brojevi od 1 do 7), Cesta pape Ivana Pavla ll. (neparni brojevi od 277 do 293), Ulica don Bare Poparića , Ponikvice (parni brojevi od 32 i neparni od 27) i Uskočka ulica da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 15.09.2021. (srijeda) u vremenu od 8 do 17 sati.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij