folklor mala

"Mi smo djeca vesela" naziv je folklorne radionice za obrazovne kadrove koja se jučer i danas održava u Kaštel Kambelovcu u sklopu projekta Olimpijada kulture Kaštela.

Opširnije...

advent svijeca

Druga svijeća na adventskom vijencu u Đardinu u Kaštel Novom bit će upaljena sutra u 18.30 sati, a upalit će je predstavnici medija. Paljenje svijeća održat će se uz sve preporučene mjere borbe protiv Covida 19.

Opširnije...

lignjolov2

PŠK Srdela iz Kaštel Starog, uz pomoć Grada Kaštela, Turističke zajednice grada Kaštela i Udruge HVIDRA Kaštela, u subotu, 4. prosinca organizira Lignjolov u akvatoriju kaštelanskog zaljeva. Manifestacija će biti održana sukladno epidemiološkim mjerama.

Opširnije...

jeronim mala

Vrijedne ruke umirovljenika i djece u prekjučerašnjoj akciji sadnjom stabala obogatile su vrt Prihvatilišta za beskućnike u Kaštel Gomilici. Bila je to prilika za druženje različitih generacija, ali i za radnu akciju kojom će se uljepšati boravak osoba u Prihvatilištu. Akcija je održana u sklopu programa međugeneracijske suradnje u projektu Aktivna i kvalitetna starost.

Opširnije...

kanalizacija mala

Vodovod i kanalizacija Split za ponedjeljak, 6. prosinca najavio je početak radova na kanalizacijskim kolektorima F-196 i F-196.1 u Kaštel Gomilici i na kolektoru F-313 u Kaštel Sućurcu.

Opširnije...

policija

Tijekom predstojećeg vikenda policijski službenici će na području PU splitsko-dalmatinske  provoditi  nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti.

Opširnije...

covid kastela

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 906 obrađenih testova danas je 300 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 137, Hvara 3, Imotskoga 5, Kaštela 21, Komiže 1, Makarske 7, Omiša 1, Sinja 21, Solina 22, Staroga Grada 3, Trilja 4, Trogira 5, Visa 3, Vrgorca 7, Vrlike 1, Baške Vode 2, Dicma 1, Dugoga Rata 2, Dugopolja 2, Gradca 1, Hrvaca 2, Jelse 3, Klisa 9, Milne 1, Muća 5, Okruga 1, Otoka 6, Podbablja 1, Podgore 1, Podstrane 5, Primorskoga Doca 6, Runovića 2, Segeta 1, Šestanovca 3, Šolte 4 i Zmijavaca 1.

Opširnije...

covid novo

U posljednja 24 sata zabilježen je 4.521 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 31.649. Među njima je 2.400 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 313 pacijenata.

Opširnije...

leopold mandic

U CRKVI U RUDINAMA
Ove nedjelje, 5. prosinca, bit će iznimno svečano u crkvi Sv. Leopolda Mandića u Rudinama, filijalnoj crkvi župe Sv. Petra iz Kaštel Novog. Na svetoj misi u 11.30 sati bit će izložene relikvije svetog Leopolda Bogdana Mandića na trajno štovanje.

Opširnije...

tommy promo

Na samom kraju poslovne godine, Tommy kao vodeći trgovački lanac na jadranskoj obali, unapređuje svoju ponudu dodatnih usluga i pogodnosti za svoje kupce.

Opširnije...

tadin marica

U okviru ovogodišnjeg programa Olimpijade kulture Kaštela u Kaštel Kambelovcu će se održati program edukacije iz folklora koju će voditi Marica Tadin voditeljica KUD-a Ante Zaninović. Edukacija će trajati dva dana, u petak i subotu 2. i 3. prosinca u prostorijama društva na kojoj će sudjelovati prijavljeni kandidati.

Opširnije...

hzzo

HZZO upozorava građane: Ne nasjedajte na novu prijevaru!
Putem dojava medija i građana, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) obaviješten je kako se ovih dana na području Zagreba opet ponavljaju pokušaji prijevare građana, posebice umirovljenika, kojima se pokušavaju prodati različiti proizvodi u ime HZZO-a.

Opširnije...

 lecevica naslovnica

U prethodnom postupku javne nabave za projektiranje i građenje Centra za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji su sve četiri pristigle ponude bile značajno skuplje od procijenjene vrijednosti nabave.

Opširnije...

voda3

Obavještavaju se potrošači vode na području grada Kaštela u Kaštel Kambelovcu u ulici Karlovo neparni br. od 101 i parni br 98 da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 03.12.2021. (petak) u vremenu od 9 do 13 sati.

Opširnije...

lovestock

Nakon tri godine iznimno uspješno organiziranog “Lovestock festivala”, Kaštelansko kazalište u suradnji s Gradom Kaštela, Turističkom zajednicom grada, tvrtkama CEMEX i Marina Kaštela najavilo je i četvrto izdanje ovog festivala.

Opširnije...

voda450

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Lukšića;ulica Komjate  da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 03.12.2021. (petak) u vremenu od 9 do 17 sati.

Opširnije...

covid kastela

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1408 obrađenih testova danas je 496 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 219, Hvara 6, Imotskoga 4, Kaštela 49, Komiže 2, Makarske 7, Omiša 15, Sinja 32, Solina 24, Staroga Grada 4, Supetra 5, Trilja 9, Trogira 18, Visa 5, Vrgorca 2, Bola 1, Baške Vode 2, Dicma 1, Dugoga Rata 5, Dugopolja 2, Hrvaca 1, Jelse 3, Klisa 8, Lećevice 1, Marine 8, Milne 1, Muća 5, Nerežišća 2, Okruga 8, Otoka 2, Podbablja 3, Podgore 2, Podstrane 12, Prgometa 2, Primorskog Doca 9, Prološca 2, Pučišća 3, Segeta 7, Šestanovca 1 i Tučepi 4.

Opširnije...

covid stop1

U posljednja 24 sata zabilježen je 5.341 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 32.603. Među njima je 2.391 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 311 pacijenata.

Opširnije...

voda2

Današnji rezultati svih obrađenih uzoraka ukazuju kako je parametar mutnoće unutar propisanih vrijednosti pa se stoga preporuka o prokuhavanju vode ukida, javlja Vodovod i kanalizacija Split.

Opširnije...

prognoza630

DHMZ je, unutar sustava MeteoAlarm, izdao za more i obalu žuto upozorenje zbog vjetra čiji udari mogu dosezati 85 km/h, a u Zagori i narančasto jer predviđa mogućnost obilnih oborina, ponegdje preko 50 litara po kvadratnom metru, javlja Dalmacija danas.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij