taximala

Ovih je dana, uz putokaz za taksi stajalište u zračnoj luci u Resniku postavljena i tabla s cjenikom taksi usluga za one koji taksi prijevoz vrše iz zračne luke, a cjenik donosi cijene do nekoliko destinacija.

Opširnije...

covid kastela

Iako je problem pandemije i zaraze koronavirusom sve manje praćen putem medija, a ukidanje većeg dijela epidemioloških mjera donijelo opuštanje za veći dio građana, korona je i dalje među nama, o čemu govore i podaci Ravnateljstva Civilne zaštite Hrvatske, kao i podaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Opširnije...

voda

Zbog radova na aglomeraciji Kaštela – Trogir, u srijedu, 18. svibnja, doći će do prekida u opskrbi vodom iz vodovodne mreže za potrošače u ulicama Mali Stupi i Cesta dr. Franje Tuđmana (parni brojevi  od 658 do 668) u Kaštel Kambelovcu, u vremenu od 9 do 17 sati.

Opširnije...

mala ferata mala

Turistički vlakić ili kako mu je službeno ime, Mala ferata, od prošlog tjedna redovno prometuje kroz Kaštela. Rekli bi, na zadovoljstvo svih koji se nađu na ulicama, od onih najmlađih do najstarijih, domaćih i gostiju pa je Mala ferata ovih dana jedno od najfotografiranijih prijevoznih sredstava u gradu podno Kozjaka.

Opširnije...

listes turska mala

Iz turske Antalyje ovih je dana stigla jedna lijepa vijest, kaštelanski karikaturist, jedan od najnagrađivanijih karikaturista u Hrvatskoj i svijetu Nikola Listeš, osvojio je Grand prix na tamošnjem Međunarodnom festivalu turističke karikature.

Opširnije...

skola mala

U SKLOPU RUMUNJSKOG ERASMUMS+ PROJEKTA „ EUROPE ON THE MOVE“
OŠ kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice prošli je tjedan ugostila deset učenika iz Rumunjske u pratnji učiteljica Ane Marinescu i Dane Crețeanu koji su školu posjetili u sklopu njihovog  Erasmus + projekta „Europe on the Move“.

Opširnije...

dardin citanja

Ovogodišnji Đardin čitanja, drugi po redu počinje u utorak, 17. svibnja u 19 sati u Novom parku u Lukšiću gdje će se predstaviti učenici škole Ostrog. Manifestacija se održava u sklopu Kreativnog proljeća, a u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela i Matice hrvatske.

Opširnije...

udbina mala

Svetom misom pred Crkvom hrvatskih mučenika na Udbini komemorirane su u subotu žrtve blajburške tragedije i hrvatskoga Križnog puta od prije 77 godina. Organizator programa na Udbini je Odbor za komemoraciju blajburških žrtava, a pokrovitelj Hrvatski sabor te je predsjednik Sabora Gordan Jandroković nazočio misi zajedno s par stotina hodočasnika, među njima su bili i pojedini predstavnici braniteljskih udruga Kaštela.

Opširnije...

vatrogasna mladez mala

Ovog vikenda u vatrogasnom domu u Kaštel Sućurcu, u organizaciji DVD-a Mladost. održalo se kontrolno natjecanje za mladež kao priprema za državno natjecanje koje će se 4. lipnja održati u Čakovcu.

Opširnije...

prognoza630

Prelazak iz druge u treću dekadu svibnja obilježit će stabilno i natprosječno toplo vrijeme. Pri tome će u dane vikenda dodatno zatopliti.

Opširnije...

radovi znakovi

Prema informacijama iz tvrtke Strabag, u sklopu radova na aglomeraciji Kaštela – Trogir, u utorak 17. svibnja započinju radovi na nekoliko kolektora u Kaštel Kambelovcu i Kaštel Lukšiću.

Opširnije...

foto planinari mala

Planinari HPD-a Kozjak u narednom vikendu bit će domaćini trail utrke Kozjak 2022 pa je dio članova društva angažiran u pripremama za okupljanje velikog broja sudionika, a u isto vrijeme dio njih, posebno oni mlađi spojili su planinarstvo s fotografijom te su odradili zanimljiv izlet.
Prvi foto izlet, kako su ga nazvali u HPD-u, kombinacija je učenja fotografije i boravka u prirodi. Za lokaciju svog prvog izleta proteklog vikenda odabrali su Orlove stine na Svilaji.

Opširnije...

promocija leljak mala

U organizaciji dragovoljačko braniteljske udruge Stina pradidova i društva Huda jama ove je nedjelje u izložbenom prostoru dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću, održana promocija dokumentarnog filma Romana Leljaka „Djeca 1941.-1945.“, proizvedenog 2019. godine.

Opširnije...

mala

Udruga maslinara Kaštela Mastrinka u nedjelju 15. svibnja u prijepodnevnim satima organizirala je treću po redu manifestaciju "Jedimo zdravo, jedimo lokalno" koja se održala u sklopu Dana hrvatske male brodogradnje u Marini u Kaštel Gomilici, na izlagačkom mjestu Turističke zajednice grada Kaštela. Kuhari Robert Predrag Žmire i Toni Ukić pripremali su sipu s bobom te je podijeljeno više od 60 porcija prisutnim posjetiteljima.

Opširnije...

citanje

Završno "Natjecanje u čitanju naglas" koje organizira Gradska knjižnica Kaštela održat će se u ponedjeljak 16. svibnja u 19 sati u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu na adresi Gospojska štrada 1.

Opširnije...

ucionica

U Narodnim novinama objavljena je Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2022./2023.
Učenici se u klupe vraćaju 5. rujna 2022. i u njima će biti do 21. lipnja 2023., odnosno do 26. svibnja 2023. ako je riječ o maturantima.

Opširnije...

voda

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Starog; Ulica bana Josipa Jelačića; Ulica Bruna Bušića; Ninska ulica, Ulica 141.brigade; Lečevaćka ulica; Ulica 4.gardijske brigade; Put blata (parni od 138, neparni od 67); Ulica sv. Nikole Tavelića; Cesta pape Ivana Pavla II (neparni od 227 do 277), Put Banovine (parni od 18, neparni od 33); Maslinarska ulica da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži u okviru projekta aglomeracije Kaštela-Trogir biti prekinuta opskrba vodom dana 16.05.2022. (ponedjeljak) u vremenu od 9 do 17 sati.

Opširnije...

vatrogasci vjezba mala

VATROGASNA VJEŽBA
I dok je ove subote veći dio Kaštelana tražio u hladu zaštitu od sunca i ljetnom garderobom borili se protiv vrućine, vatrogasci DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca obukli su na sebe cijelu „ratnu opremu“ i u sklopu svog redovnog programa rada, odradili zahtjevnu vatrogasnu vježbu na području bivše tvornice Jugovinil.

Opširnije...

mala

Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela organiziralo je ove subote dvije akcije u sklopu Tjedna Crvenog križa. U prvoj akciji građanima se mjerio tlak i šećer u krvi, a u drugoj je prikazana pokazna vježba spašavanja na moru.
Kako nam je kazala Milena Žegarac iz GDCK Kaštela, radi se o promotivnim akcijama kako bi se građani Kaštela upoznali sa nekim od aktivnosti u radu Crvenog križa, a najbolja prilika za to je upravo Tjedan Crvenog križa.

Opširnije...

bikijada

Tradicionalna bikijada, koju već 16 godina u Kladnjicama organiziraju Mate Radanović i udruga 'Zekonja' održat će se u nedjelju, 15. svibnja, a prema najavama organizatora, ovogodišnja korida koja starta u 12 sati, bit će do sada najatraktivnija jer su svoj dolazak najavili vlasnici bikova koji spadaju u samu elitu.

Opširnije...

Izdvojeno