hren

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Starog; Put Blata (parni brojevi od broja 86 do broja 116) da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom u ponedjeljak, 12.04. u vremenu od 9 do 15 sati.

Opširnije...

ZBOG RADOVA MNOGI ZABORAVILI DA POSTOJI RASPORED SAKUPLJANJA OTPAD
Kako se starih navika, posebice onih loših, teško riješiti, najbolje pokazuje ovaj primjer s jedne od kaštelanskih ulica.

Opširnije...

Nakon uskršnjih praznika, učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola s područja Kaštela, pridružit će se srednjoškolcima te će od 12. travnja nastavu pratiti online i to prema organizaciji koja se provodila i sredinom siječnja, a prema odluci svake pojedinačne škole. Iz škola napominju kako su učenici obvezni prisustvovati satu. Ova se odluka odnosi i na maturante srednjih škola koji su do sada nastavu pratili u učionicama.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1236 obrađenih testova danas je 305 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 102, Hvara 6, Imotskog 15, Kaštela 15, Komiže 1, Makarske 7, Omiša 12, Sinja 22, Solina 15, Starog Grada 2, Supetra 9, Trilja 1, Trogira 20, Vrgorca 2, Dicma 4, Dugog Rata 3, Dugopolja 9, Hrvaca 1, Klisa 1, Lovreća 1, Milne 2, Muća 2, Okruga 1, Otoka 2, Podbablja 5, Podstrane 10, Postira 13, Prološca 3, Pučišća 2, Runovića 5, Segeta 3, Selca 1, Tučepi 2, Zagvozda 3 i Zmijavaca 3 osobe.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 2535 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 13666. Među njima je 1796 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 180 pacijenata. Preminule su 34 osobe.

Opširnije...

Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“ poziva umirovljenike i ostale zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na radionici o Promjeni sortimenta i cijepljenju maslina koju će održati dr.sc. Tatjana Klepo u petak, 16. travnja s početkom u 15 sati u masliniku Uljare Alfirević u Kaštel Sućurcu.

Opširnije...

ZA JEDNOG SUDIONIKA OSIGURAT ĆE SE RADNO MJESTO NA POLA RADNOG VREMENA
U udruzi Sveti Jeronim u Kaštel Gomilici uskoro kreće besplatna edukacija pod nazivom „Domaćine u kulturnim institucijama“ s ciljem stjecanja novih vještina, usmjerene su umirovljenicima koji žele saznati kako prezentirati kulturnu i povijesnu baštinu svojeg kraja. Edukacija se organizira u sklopu projekta Aktivna i kvalitetna starost koju organizira udruga Mi iz Splita. 

Opširnije...

I U KAŠTELIMA USKORO JEDINSTVENA CIJENA
Novi Zakon o vodnim uslugama donio je određene promjene na području vodoopskrbe i odvodnje, a jedna od promjena je i nadležnost tvrtke Vodovod i kanalizacija u određivanju koncesionara koji će vršiti poslove pražnjenja septičkih i sabirnih jama te utvrditi cijene tih usluga, za što su do sada bili nadležni gradovi i općine.

Opširnije...

Semafori na rotoru Bilice će danas u 17:30 sati biti pušteni u rad i to na način da je glavni smjer, Sinj-Split, slobodan za prolaz dok se ne dogodi najava vozila za smjer u rotoru. U tom se trenutku zatvara glavni smjer i propušta promet u rotoru. Vozila se detektiraju uz pomoć video detektora.

Opširnije...

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem  pojačanih  aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje  najtežih prometnih  prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i  nepropisne uporabe mobitela, a  činjenjem kojih se događaju  prometne  nesreće s najtežim posljedicama.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1048 obrađenih testova danas je 345 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 110, Hvara 4, Imotskog 19, Kaštela 29, Makarske 21, Omiša 18, Sinja 14, Solina 17, Starog Grada 2, Supetra 1, Trilja 7, Trogira 20, Vrgorca 17, Vrlike 1, Bola 1, Baške Vode 1, Brela 1, Dicma 3, Dugog Rata 4, Dugopolja 3, Gradca 2, Hrvaca 4, Jelse 1, Klisa 1, Lećevice 1, Lovreća 1, Marine 4, Muća 3, Okruga 2, Otoka 5, Podbablja 5, Podstrane 4, Primorskog Doca 1, Prološca 2, Runovića 1, Segeta 5, Sutivana 1, Šolte 1, Tučepi 1, Zagvozda 1, Zmijavaca 2 i Ciste Provo 1 osoba.

Opširnije...

Tijekom zadnja 24 sata u Hrvatskoj je obavljeno 8 994 testiranja, na kojima je zabilježeno 2.599 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 13.200

Opširnije...

USUSRET BLAGDANU SVETOG JURE
Blagdan Svetog Jure, koji Sućurani tradicionalno slave svake godine 23. travnja na lokalitetu Putalj, ove će godine biti obilježen u ponešto drugačijem i uređenijem okolišu povijesne crkvice koja nosi ime ovog sveca.

Opširnije...

Bujar Letaj nam je ispričao kako je realizirana ova ideja.
Mjesto Lukinaj pokraj Prizrena na Kosovu dobilo je ulicu u čast grada Splita. Informaciju nam je rekao Bujar Letaj, koji živi u Kaštelima, a inače je iz tog kosovskog mjestašca.

Opširnije...

Hrvatska voćarska zajednica prijavila je Državnom inspektoratu sumnjive jabuke. U nekim trgovačkim lancima prodaju se deklarirane kao hrvatske, no postoji sumnja da je riječ o uvoznima. Usto, voćarska je zajednica tražila i analizu tih jabuka u akreditiranom laboratoriju, a rezultati su poražavajući.

Opširnije...

Od katastrofalnog potresa koji je 29. prosinca prošle godine pogodio stanovnike Petrinje, Siska i Gline te drugih okolnih mjesta u kojem su stradali i mnogobrojni domovi policijskih službenika i dalje svjedočimo humanitarnim akcijama kako policijskih službenika tako i institucija koje prikupljenim novčanim sredstvima pomažu unesrećenima.

Opširnije...

ILEGALNI DEPONIJI U PROŠLOJ GODINI
Nepropisno odlaganje različitih vrsta otpada u Kaštelima, kako diljem stambenih područja, tako i uz more te na obroncima Kozjaka, česta su tema razgovora, kritika, iznalaženja rješenja i rasprava pa su izvješća o tim odlagalištima  te mjerama koje se poduzimaju u borbi protiv takve neodgovorne prakse građana i poslovnih subjekata, postala redovna na sjednicama kaštelanskog Gradskog vijeća. Tako je bilo i na prošlotjednoj sjednici koja se održala elektroničkim putem.

Opširnije...

Od ponoći u srijedu, 21. travnja na području  Policijske uprave splitsko-dalmatinske provodit će se pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.

Opširnije...

Zbog trenutne epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i preporuka epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te nakon obavljenih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i nadležnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja, od ponedjeljka održavanje nastave za učenike osnovnih i srednjih škola i studente Sveučilišta u Splitu provodit će se po Modelu „C” odnosno „online” nastava, osim učenika razredne nastave osnovnih škola (1. do 4. razred) gdje će se nastava  održavati po Modelu „A” odnosno neposredno u školi.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1321 obrađenog testa danas su 442 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 145, Hvara 12, Imotskog 14, Kaštela 25, Makarske 22, Omiša 2, Sinja 40, Solina 19, Starog Grada 9, Supetra 11, Trilja 10, Trogira 16, Vrgorca 4, Baške Vode 3, Brela 1, Dicma 6, Dugog Rata 3, Dugopolja 8, Gradca 5, Hrvaca 6, Jelse 1, Klisa 5, Lećevice 1, Lovreća 3, Marine 3, Muća 5, Nerežišća 1, Otoka 1, Podbablja 7, Podgore 1, Podstrane 7, Postira 13, Prološca 2, Pučišća 4, Runovića 5, Sućurja 1, Sutivana 5, Šolte 1, Tučepi 11, Zagvozda 2, Zmijavaca 1 i Ciste Provo1 osoba.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij