hren

U SIJEČNJU OVE GODINE JE NAPISAO OPORUKU
Na splitskom groblju Lovrinac u utorak, 26. svibnja na posljednji počinak ispraćen je svećenik splitsko-makarske nadbiskupije mons. Bobo Delić koji je posljednjih 16 godina svoju Svetu službu obnašao u župi Svetog Mihovila u Kaštel Kambelovcu.

Sprovodnu misu predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić uz koncelebraciju generalnog vikara mons. Miroslava Vidovića, pastoralnog vikara mons. Nediljka Ante Ančića, župnog pomoćnika u Kaštel Kambelovcu don Josipa Periša i osamdesetak svećenika. Misi su nazočili i članovi obitelji, prijatelji i župljani župa u kojima je djelovao.

Pozdravivši okupljene, mons. Barišić izrazio je ljudsku i kršćansku sućut svima, a posebno obitelji pokojnika. Osvrćući se u homiliji na evanđeoski tekst, nadbiskup Barišić rekao je da nas Gospodin upozorava na iznenadnost smrti te nas zbog toga poziva na budnost i spremnost. Govoreći o pokojnikovu životu, mons. Barišić istaknuo je da je don Bobo ostvario odnos s Gospodinom koji je prema nama prijateljski i očinski raspoložen.

 - Naš don Božo bio je dijete Crkve. Veseljak, razigran i optimističan te uvijek mladenački raspoložen. Taj mladenački duh živio je u svim župama u kojima je pastoralno djelovao. Uvijek je tražio nešto novo i zanimljivo, pisao je igrokaze, pjesme i poeziju. U vođenju administracije i župnih knjiga bio je izrazito precizan, a prema Nadbiskupiji je uvijek na vrijeme ispunjavao sve župne obveze. Bio je savjestan čovjek koji se nije predavao ni u trenucima bolesti. Neka ga zbog Njegove pripravnosti Gospodin nagradi riječima, sjedi za stol slugo vjerni, uđi u radost Gospodara svoga – kazao je na kraju nadbiskup mons. Barišić.

Don Bobo je 20. siječnja ove godine napisao oporuku u kojoj je istaknuo kako želi tihi sprovod te kakao traži oprost od svih koje je uvrijedio i da oprašta svima onima koji su njega uvrijedili. U njegovo ime, oprost je zatražio nadbiskup mons. Barišić.

Na kraju mise, pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije dr. Nediljko Ante Ančić ukratko je prikazao život i rad mons. Bože Delića.

- Don Bobo, tako su ga zvali, imao je nedjeljom i blagdanima vrijednog pomoćnika don Josipa Periša. Ta je pomoć osobito dobrodošla kad su se prošle godine pojavile zdravstvene tegobe. Don Bobo se pripremao za bolnicu i dogovarao s liječnicima termin operacije. No u tome ga je smrt preduhitrila. Preminuo je iznenada u nedjelju 24. svibnja u popodnevnim satima dok se automobilom vraćao iz Splita u Kaštela. Otišao je Bogu svome u 73. godini života i 48. godini svećeništva - kazao je pastoralni vikar dr. Ančić.

Don Božo Delić(1948.-2020.) In memoriam


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij