hren
 

Kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović te predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić, povodom 30. svibnja, Dana državnosti, uputili su čestitke građanima Kaštela, a čestitke su uputili i članovi nekih političkih stranaka te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

- Datum kada se konstituirao prvi demokratski izabran višestranački Sabor, 30. svibnja. 1990. godine, zapisan je u povijest hrvatskog naroda velikim slovima. Punih 30 godina Hrvatska s ponosom  piše svoju novu povijest. Pri tome ne smijemo zaboraviti teški put, koji smo morali proći da bi danas imali neovisnu i samostalnu državu.
U svakom trenutku, s dužnim poštovanjem i zahvalom, prisjećamo se onih koji su utkali svoje živote u temelje hrvatske državnosti, prvenstveno hrvatskih branitelja i prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana.
U spomen na njih i danas dalje gradimo slobodnu državu, državu jednakosti i tolerancije, solidarnosti, zajedništva i socijalne pravde.
Povodom Dana državnosti svim građankama i građanima Kaštela i Hrvatske, upućujemo iskrene čestitke – poručili su Ivanović i Udovičić, u svoje ime i u ime Gradske uprave i Gradskog vijeća Kaštela.

- Poštovani branitelji i ratni veterani, invalidi, članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, članovi i aktivisti braniteljskih i stradalničkih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, građani grada Kaštela,  sretan vam  Dan državnosti RH!
Na ovaj dan prisjetimo se uspostave višestranačkog Sabora kao elementa državnosti RH.
Neka Vam je sretan Dan državnosti  RH – poručili su iz Udruge hrvatskih ratnih veterana Kaštela, koju je potpisao njihov predsjednik Ivan Bazina.

- Slaveći Dan državnosti prisjećamo se svih događanja i puta kojim smo prolazili u stvaranju samostalne i neovisne države, koju su sanjale generacije prije nas. Na ovaj dan slavimo osnivanje prvog Sabora, ali i zahvaljujemo se svima koji su na tom teškom putu ugradili svoje živote, u prvom redu našim poginulim i ranjenim suborcima.
Svim našim sugrađankama i sugrađanima od srca čestitamo ovaj praznik, uz želju da ga provedu dostojanstveno, u miru i zajedništvu – čestitka je braniteljsko-dragovoljačke udruge Stina pradidova i njihovog predjednika Ante Komljena.

- U povodu 30. svibnja, Dana državnosti Republike Hrvatske, HSLS Kaštela građanima  Kaštela čestita Dan državnosti.
Na Dan državnosti prisjećamo se dana kada je 1990. konstituiran  prvi višestranački Sabor i kada je Hrvatska i simbolički postala država.
To je dan kada se sa posebnom pažnjom i uvažavanjem prisjećamo svih stradanja, muka i patnji kroz koje su naši građani prošli na putu stvaranja neovisnosti i samostalne države.
Uz želju da nas na putu daljnjeg razvoja našeg grada i države prate veće zajedništvo i međusobno razumijevanje, svim građanima grada Kaštela čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske – čestitka je Darija Kurtovića i kaštelanskih liberala.

- U samostalnost i neovisnost demokratske Hrvatske, čiji Dan državnosti slavimo 30. svibnja, ugrađena je žrtva brojnih Hrvata kroz duge godine naše povijesti.  Na to trebamo misliti i danas te se s pijetetom prisjetiti svih njih i odati im počast kakvu zaslužuju. Svim Hrvaticama i Hrvatima, a posebno građanima Kaštela, iskreno čestitamo Dan državnosti Lijepe Naše – poruka je iz HSP-a  Kaštela.

- Nakon stoljeća nadanja i stremljenja, 30 godina slavimo Dan državnosti u slobodnoj i neovisnoj državi.  Zajedno gradimo demokraciju, toleranciju i zajedništvo, radimo na prosperitetu i boljim uvjetima života te stvaramo budućnost kakvu svi želimo.
Hvala svima onima koji su položili živote na Oltar Domovine i dali svoj obol u stvaranju današnje države.
Drage sugrađanke i dragi sugrađani, dragi građani Hrvatske, sretan vam Dan državnosti – poručili su kaštelanski HDZ-ovci.

Čestitkama povodom Dana državnosti pridružuje se i redakcija Portala grada Kaštela.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij