hren
 

POPLAVLJEN VJERSKI VRTIĆ U KAMBELOVCU
Zbog velike količine kiše koja je tijekom poslijepodneva intenzivno padala na području  Kaštela, posebno od Kaštel Sućurca do Kaštel Lukšića,  potoci su nabujali,  poplavljeni su podrumi i prizemlja pojedinih objekata, poplavljeni su vrtovim, a velike količine vode stvorile su probleme na prometnicama, posebno na dijelu brze ceste.

Najgore je bilo na području Kaštel Kambelovca i Kaštel Gomilice gdje je palo oko 80 litara kiše po kvadratnom metru te su vatrogasci i djelatnici Vlastitog pogona imali pune ruke posla.

Kako su nam kazali iz DVD Gomilica, četiri ekipa vatrogasaca, uz pomoć pumpi,  imali su desetak intervencija te su se premještali s jedne lokacije na drugu. Najgore je u dječjem vrtiću Mali Isus u Kaštel Kambelovcu koji je poplavljen kao i kapelica te prizemlje kuće časnih sestara koje je plivalo u vodi. 

- Opet smo poplivali, po treći put, a sad je voda ušla i u vrtić. Prizemlje je bilo puno vode koja je ulazila kroz zidove, sifone. Misli smo da će wc školjka iskočiti kojom brzinom je voda nadirala – kazala nam je časna Martina i ispričala kako se to dogodilo zbog radova u ulici ispred njihove kuće te kako cesta nije uređena voda je nadirala.

Sa stanjem u ovom dječjem vrtiću upoznat je i gradonačelnik Denis Ivanović, koji je i sam cijelo poslijepodne bio na terenu te je najavio kako će Grad odmah ujutro pomoći u saniranju stanja  te će ovlašteni djelatnici instalirati privremenu cijev, do završetka radova u toj ulici, kako se ovakve situacije u dječjem vrtiću ne bi ponavljale.

Uz DVD Gomilicu u intervencijama su sudjelovali i vatrogasci iz DVD Mladost iz Kaštel Sućurca koji su intervenirali u OŠ kneza Mislava te na magistralnoj cesti.

Naime, poviše magistralne ceste voda je nadirala velikom brzinom nanoseći zemlju u potoke koji su se začepili i stvarali poplave na cestama, gdje je tijekom popodneva promet usporen.

 

Foto:Čitatelji

Foto:Ivana Topić(PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij