hren

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je predstavio nove mjere koje bi trebale pomoći u suzbijanju epidemije koronavirusa, riječ je o mjerama koje stupaju na snagu od subote u ponoć. Prema novim mjerama, obustavlja se rad noćnih klubova, a drugi ugostiteljski objekti mogu raditi do 22 sata.

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak komentirao je nove mjere.

- Prije svega osjećam se prevareno i izigrano jer smo išli s tim da prihvatimo mjere četiri metra kvadratna po osobi, razmak između stolova tri metra i sve ostalo što su nam nametnuli kako ne bi bilo dodatnih ograničenja ni zatvaranja. I onda se oni u jednom trenutku iživljavaju i cipelare nas dok niti jedna znanstvena studija na razini Austrije, Njemačke i Španjolske koje vode statističke podatke ne utvrđuje da se ljudi zaražavaju kod nas. Jako mali broj ugostiteljskih radnika je zaražen – kazao je Medak za N1.

Medak je poručio kako će tražiti obeštećenje od države, a ako se to ne ispuni, pripremaju kolektivnu tužbu.

- Imamo situaciju da smo ostali na vjetrometini, zatvara nas se bez oštećenja što je suprotno ustavu RH. Ustav RH kaže da smo svi ravnopravni na razini države i da imamo pravo na rad neovisno o tim situacijama, a ako nas ograniče, država nas mora obeštetiti. To su napravile i Njemačka i Austrija i druge zemlje, obeštetili su ugostitelje. Mi očekujemo obeštećenje inače idemo s tužbom prema državi. Radimo kolektivnu tužbu i tužit ćemo ih ako nas se ne obešteti. Pripremamo kolektivnu tužbu, to će trajati više godina, trebat će barem tri mjeseca da se digne tužba - poručio je Medak.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij