gradska uprava2

U skladu s izmjenama odluke o socijalnoj skrbi, usvojenoj na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, obitelji s četvero ili više malodobne djece imaju mogućnost ostvariti pravo na jednokratnu novčanu pomoć u visini od 5 tisuća kuna, za što je potrebno podnijeti zahtjev Gradu Kaštela, odakle su pozvali sve one koji do sada nisu podnijeli zahtjev da to učine.

Opširnije...

vitturi mala

Kaštelanski vijećnici danas su na 6. redovitoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, raspravljali i usvajali izvješća o radu i realizaciji financijskih planova gradskih ustanova u prošloj godini. Ujedno su informirani o sigurnosnim uvjetima na području grada te im je predstavljen Plan sanacije lokacije bivšeg Jugovinila.

Opširnije...

gu

Grad Kaštela predstavio je novi paket mjera štednje, racionalizacije i pomoći građanima i poduzetnicima pogođenima pandemijom koronavirusa i ratom u Ukrajini.

Opširnije...

gradska uprava2

Grad Kaštela utvrdio je raspodjelu sredstava za sufinanciranje programa i projekata udruga iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite te je za 2022. godinu planirano financiranje u ukupnom iznosu od milijun kuna.

Opširnije...

mala

Još jedan trofej kaštelanskih odbojkašica bio je povod za svečani prijem kod predstavnika Grada Kaštela. Osvajačice ovog važnog odbojkaškog natjecanja primila je dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić, a prijemu je nazočila i resorna pročelnica Antonija Kljaić.

Opširnije...

svecana sjednica mala

UPUĆENA PODRŠKA UKRAJINSKOM NARODU
Da su Kaštela grad budućnosti, koji bi uskoro mogao postati centar županije zahvaljujući realizaciji brojnih projekata, fokusirajući se na djecu, a posebno mlade, kako bi im stvorili uvjete da ostanu u svom gradu i da žive od svog rada, čulo se danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj povodom Dana grada Kaštela.

Opširnije...

sjednica mala

UTVRĐENI OVOGODIŠNJI DOBITNICI NAGRADA GRADA
Iako je današnja sjednica Gradskog vijeća Kaštela, koja je zbog epidemiološke situacije održana u Marini Kaštela, imala na dnevnom redu samo sedam točaka, zanimljivosti i rasprava nije nedostajalo. Pojedini oporbeni vijećnici posebno kritični bili su na točki dnevnog reda o Planu upravljanja obalnim područjem, koji je usvojen većinom glasova. Puno mirnije i složnije usvojeni su prijedlozi o ovogodišnjim dobitnicima nagrada grada Kaštela.

Opširnije...

vijece

PETA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA KAŠTELA
U restoranu Nautic Marine Kaštela sutra od 11 sati kaštelanski vijećnici će održati sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će glasovati o sedam točaka dnevnog reda, kojima će prethoditi vijećnička pitanja.

Opširnije...

gv3

Za srijedu, 15. prosinca sazvana je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Kaštela koja će se održati sa početkom u 10 sati u kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću  uz 51 točku dnevnog reda.

Opširnije...

gu

Prema odluci Gradskog vijeća, kaštelanska Gradska uprava odnedavno radi prema novom ustroju, koji je, umjesto dosadašnjih pet donio rad u šest novih upravnih odjela i Službi za reviziju kao sedmom upravnom tijelu. U skladu s novim  preustrojem, dosadašnji pročelnici razriješeni su dužnosti te su do objave i provedbe natječaja, imenovani privremeni pročelnici odjela.

Opširnije...

rumunjke

Gradonačelnik Denis Ivanović zajedno sa svojom zamjenicom Jadrankom Matok Bosančić u gradskoj vijećnici organizirao je prijem za delegaciju odbojkaškog kluba Medgidia iz Rumunjske povodom nadolazećih utakmica koje će odigrati protiv kaštelanskih odbojkašica, javljeno je iz Gradske uprave.

Opširnije...

gv opcenito mala

DOSADAŠNJA SLUŽBA ZA REVIZIJU USTROJAVA SE PREMA NOVIM PROPISIMA
Umjesto pet upravnih odjela, koliko ih je djelovalo u kaštelanskoj Gradskoj upravi, od sada će Grad imati  šest upravnih odjela , a Služba za reviziju imat će pročelnika poput upravnog odjela, a razlog tome je u zakonskim propisima, kao i potrebi da se Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, imovinske pravne poslove i zaštitu okoliša, koji ima najveći djelokrug poslova od svih odjela, drugačije ustroji.

Opširnije...

gv pitanj mala

Pitanja i prijedloge na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela postavljali su i predlagali vijećnici iz svih vijećničkih klubova, a većina tema odnosila se na komunalno uređenje, no nije nedostajalo ni pitanja iz drugih segmenata funkcioniranja grada.

Opširnije...

gv mala

Punih šest sati trajala je današnja sjednica Gradskog vijeća Kaštela, na čijem su se dnevnom redu našle 23 točke, od točke o tijeku projekta Aglomeracije Kaštela, preko rebalansa proračuna  do osnivanja novih odbora. S dnevnog reda, zbog opravdanih razloga. brisane su dvije točke o poslovanju tvrtke Zeleno i modro. Za razliku od svih sjednica u prošlom mandatnom razdoblju ova sjednica poput one održane ovog ljeta, obilovala je prepucavanjima pa i ponekom uvredom i isprikama, ali ne samo na relaciji vlast i oporba, nego i između oporbenih vijećnika.

Opširnije...

gu

Gotovo milijun i pol kuna Grad Kaštela je proteklih dana isplatio kaštelanskim poduzetnicima za razvoj poduzetništva u ovoj godini. Nakon objavljenog Javnog poziva, a potom i rang liste, ugovore s Gradom potpisalo je 107 poduzetnika koji su udovoljavali utvrđenim kriterijima. Za razvoj svog poslovanja bespovratna sredstva dobilo je 56 trgovačkih društava i 51 obrtnik, a maksimalan iznos potpore je 30 tisuća kuna, javljaju iz Gradske uprave.

Opširnije...

gv

SAZVANA 3. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA KAŠTELA
Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić sazvao je 3. sjednicu Gradskog vijeća Grada Kaštela koja će se održati u srijedu, 20. listopada u 11 sati u kino dvorani Sveti Juraj u Kaštel Sućurcu. Među točkama dnevnog reda koje će se naći pred vijećnicima jesu i informacije o tijeku projekta Aglomeracija Kaštela o kojima će izvijestiti predstavnik Vodovoda i kanalizacije Split.

Opširnije...

Druga sjednica Gradskog vijeća Kaštela u ovom mandatu, pred vijećnike je donijela 23 točke dnevnog reda, a osim vijećničkih pitanja i prijedloga, na dnevnom redu našla su se i izvješća o radu gradskih ustanova, kao i nekoliko odluka i izmjena odluka, koje će donijeti određene promjene i novosti u svakodnevnom životu građana.

Opširnije...

U gradskoj vijećnici danas je održana 2. sjednica Gradskog vijeća  Kaštela. Među vijećnicima dio je i onih koji su po prvi puta u vijećničkim klupama te su iskoristili priliku da nadležnima postave i svoja prva vijećnička pitanja. Pitanja su uglavnom bila vezana uz, kao što se i očekivalo, radove Aglomeracije, ali nisu izostala ni pitanja o odvožnji otpada, regionalnoj kompostani, rampama na željezničkim prijelazima te uređenju željezničkog nadvožnjaka, o broju upisane djece u vrtiće te o manjku zelenih površina pokraj trgovačkih centara kao i drugim aktualnim temama.

Opširnije...

Za srijedu, 21. srpnja sazvana je 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Kaštela koja će se održati sa početkom u 11 sati u Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu uz 23 točke dnevnog reda.

Opširnije...

Gradonačelnik Denis Ivanović, zajedno sa svojim suradnicima, održao je radni sastanak sa zamjenikom župana Splitsko dalmatinske županije Stipom Čogeljom. Ovom prilikom gradonačelnik je predstavio veće projekte i planove koje Grad Kaštela izvodi ili planira izvoditi duž kaštelanske obale, a Splitsko dalmatinska županija obećala je financijsku potporu u visini od 5 milijuna kuna za uređenje obale do kule Ćipiko, javlja Grad Kaštela.

Opširnije...

Izdvojeno