hren
 

Sve će to kontrolirati pripadnici civilne zaštite, ali i, po novome, sanitarni inspektori. 

Kao što smo ranije javili, izraženo grmljavinsko nevrijeme u srijedu poslijepodne zahvatilo je dijelove Dalmatinske zagore. Nevrijeme je najjače pogodilo Cetinsku krajinu, ali i područje prema zaleđu Kozjaka.

U 79. godini u rodnome Starom Gradu umro je akademik Tonko Maroević, hrvatski pjesnik, esejist, prevoditelj (najviše s talijanskog), istraživač suvremene hrvatske umjetnosti, autor mnogih monografija o hrvatskim slikarima, likovni i književni kritičar.

Sve općine, gradovi i županije obvezat će se da javno – na svojim internetskim stranicama – objavljuju sve isplate javnog novca iz svojih proračuna.

NEJASNI PODACI
Kažu da je 2016. godine bilo 441.257 živih branitelja, da je novoupisanih 3.410. No, zbunjuje podatak da ih je danas nešto manje od 433 tisuće, a da je u razdoblju od 2016. godine umrlo 20.500 branitelja

NEDOSTAJE KADROVA
Županija Splitsko-dalmatinska planirala je početkom godine na neodređeno zaposliti pet službenika magistra struke ili stručnog specijalista struke, jednog službenika sveučilišnog prvostupnika ili stručnog prvostupnika struke te jednog službenika srednje stručne spreme, no župan Blaženko Boban shvatio je nakon pola godine da će plan zapošljavanja trebati podebljati, i to za više nego duplo.

U užem izboru nagrade koja se ove godine dodjeljuje po osmi put, Hrvatska se našla u društvu najboljih svjetskih destinacija i to Francuske, Turske, SAD-a, Dubaija, Italije, Španjolske, Portugala, Grčke i Tajlanda.

Alpinistička i HGSS-ova legenda Stipe Božić objasnio je da je Poljak za kojega HGSS već danima po Biokovu traga bez nade da je još živ, bio vrhunski pripremljen, ali mu se očito ipak potkrala mala greška.

KORONAVIRUS U HRVATSKOJ
NAKON pet mjeseci otvaraju se multipleks kina.

STOP COVID-19
Najave epidemiologa da nas najesen čeka puno teža situacija s aktualnom zdravstvenom krizom mogla bi utjecati i na sam opseg korištenja Apisovog patenta

Nove cijene koje na benzinskim crpkama u Hrvatskoj redovito stupaju na snagu u noći s ponedjeljka na utorak, promjenu na više su donijele tek kod cijene benzina – on je poskupio za oko 3 kune za pun spremnik od 50 litara.

Ispred Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici jutros su dvojica očeva postavili šator u znak protesta protiv odluke da u nekim županijama roditelji s hospitaliziranom djecom mogu provesti svega 15 minuta. Akciju je podržala Udruga Roda, a sad se o tome oglasilo i Ministarstvo zdravstva.

U VELIKIM gradovima diljem Bjelorusije izbili su prosvjedi nakon što je dugogodišnji predsjednik Aleksander Lukašenko osvojio šesti uzastopni predsjednički mandat.

PREMA prvim preliminarnim podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru, u Hrvatskoj je u dosadašnjem dijelu kolovoza (od 1. do 9. kolovoza) ostvareno više od milijun dolazaka i 7,2 milijuna noćenja, što je oko 70 posto lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju, javili su iz HTZ-a.

SVI POŽARI UGAŠENI ILI LOKALIZIRANI
Vatrogasno operativno središte Hrvatske vatrogasne zajednice zabilježilo je tijekom vikenda nekoliko većih intervencija. Samo u Šibensko-kninskoj županiji u nedjelju su,  u razdoblju od desetak minuta, izbila čak tri požara.

Ravnatelj HZJZ-a u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Sanjom Višticom međuostalim otkrio je kakve mjere Stožer civilne zaštite planira na jesen.

Ivo Zorica slavodobitnik je 305. sinjske alke. Skupio je ukupno sedam punata, a u sridu je pogodio u drugoj trci.

OKO 16 sati izbilo je više požara kod Šibenika i Primoštena. Požare gase čak četiri kanadera i tri airtractora.

Novi Zeland u nedjelju ima 100 dana bez ijednog novog slučaja lokalnog prijenosa koronavirusa, ali vlasti upozoravaju da je prerano za popuštanje opreza.

PERISKE PRED IZUMIRANJEM
Prijeti izumiranje periski u Sredozemlju. U Hrvatskoj ih je samo 29 za koje sa stopostotnom sigurnošću možemo reći da su zdrave, ali i one su već neko vrijeme u karanteni u pulskom akvariju.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij