hren

placa

Broj radnika koji primaju minimalnu plaću je u porastu. U prosincu prošle godine primalo ju je nešto manje od 46 tisuća radnika ili 4,2 posto ukupno zaposlenih, u prvom kvartalu ove godine njih nešto više od 52 tisuće ili 4,7 posto zaposlenih.

Opširnije...

mala

Sredinom kolovoza Brodosplit je odradio montažu čeličnog dijela gornjeg ustroja vijadukta Prapratno na trasi pristupne ceste za Pelješki most.

Opširnije...

prazne klupe

Nagli rast korone bilježi se među školarcima, piše u četvrtak Jutarnji list, navodeći da je nakon 10 dana škole najviše oboljelih među onima u dobi od 10 do 19 godina.

Opširnije...

usa viza

Hrvatski državljani bi već krajem ove godine u Ameriku mogli putovati bez viza, rekla je Hini dužnosnica američkog Ministarstva domovinske sigurnosti koja ovaj tjedan boravi u Hrvatskoj kako bi napravila posljednju procjenu njezine spremnosti za ulazak u bezvizni režim

Opširnije...

ljubljana

Protivnici mjere za suzbijanje covida-19 u srijedu navečer su se okupili na Trgu republike u Ljubljani. Oni su kritizirali vladu skandirajući da podnese ostavku. Nakon dva sata zapalili su baklje i počeli ih bacati na Parlament Slovenije, javila je N1 Slovenija.

Opširnije...

korzo

Samo u prvom polugodištu građani su na kazne potrošili iznos koji je, primjerice, skoro pa dostatan za pokrivanje bruto iznosa svih plaća koje se isplaćuju iz riječkog proračuna ili za jednomjesečne troškove zaposlenih u Ministarstvu unutarnjih poslova kojih je oko 25 tisuća. Iznos je to veći od onoga što su u pola godine platili, primjerice, za trošarine za pivo.

Opširnije...

intenzivna njega

Ministar zdravstva posljednjih dana apelira da, ako se već ne vjeruje znanosti, neka se vjeruje broju umrlih, a poznati pulmolog upozorava na užasnu jesen

Opširnije...

test na covid19

Rizik od smrti od koronavirusne bolesti mnogo niži za cijepljene osobe nego za necijepljene.

Opširnije...

euro novac

Hrvatska je na najboljem putu da ostvari zacrtani cilj i da 1. siječnja 2023. godine napusti kunu te kao službeno i jedino sredstvo plaćanja uvede euro. Ulasku u prestižni klub eurozone na putu bi se mogao naći referendum o uvođenju eura, za koji će potpise sredinom listopada skupljati Hrvatski suverenisti i nije nemoguće to da dođe do njegova raspisivanja zbog raširenih strahovanja da će nakon uvođenja eura sve poskupjeti

Opširnije...

euro kredit

Građani s kreditima u eurima počeli su računati kako će se uvođenje europske službene valute u Hrvatsku odraziti na njihove novčanike.

Opširnije...

sabor 1

Nakon dvomjesečne ljetne stanke, Hrvatski sabor danas počinje redovno jesensko zasjedanje koje prema Ustavu traje do sredine prosinca.

Opširnije...

predrag matic

Europarlamentarac Predrag Matić gostovao je u Newsroomu gdje je komentirao kakvo je trenutno stranje u Europskoj Uniji te kako je pandemija koronavirusa utjecala na odnose u EU.

Opširnije...

mavricek hnb euro

Što se krije iza birokratske fraze „Memorandum o razumijevanju", vezano za izdavanje i proizvodnju kovanica eura u Hrvatskoj u emisiji Studio 4 s novinarom HRT-a Željkom Kardumom razgovarao je Tihomir Mavriček, izvršni direktor Sektora za gotov novac HNB-a.

Opširnije...

merkel

Članstvo država zapadnog Balkana u Europskoj uniji cilj je Berlina, ali do prijema još je dug put, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel u ponedjeljak u Beogradu i poručila da inicijativa Otvoreni Balkan mora biti otvorena za sve zapadnobalkanske zemlje.

Opširnije...

imas pravo

Godinama se najavljivala mirovina za najstarije i najsiromašnije članove društva. Početkom ove uvedena je nacionalna naknada u iznosu od 800 kuna za starije od 65 bez prihoda za život.

Opširnije...

stari

Postojećih 50-ak javnih domova, koji primaju nešto više od 10.000 korisnika, ne može pokriti ni polovinu potreba starijih osoba u Hrvatskoj. Ukidanje obiteljskih domova za starije, nakon tragedije u domu u Andraševcu, neće riješiti kronični problem građana treće dobi.

Opširnije...

euri

U NACIONALNOJ i sveučilišnoj knjižnici održava se 11. sjednica Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

Opširnije...

popis stanovnistva2

U ponedjeljak 13. rujna 2021., na prvi dan provedbe digitalnog Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj, do 15 sati uspješno je popisano ukupno 18 727 kućanstava. Popisnicu ispunjava jedan član kućanstva s valjanom vjerodajnicom te popisuje sebe, sve članove svoga kućanstva, kućanstvo i stan, objavili su iz Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Opširnije...

 beros presica

Listopad će ove godine biti "Mjesec hrvatskog turizma" u sklopu čega će se hrvatskim građanima i stranim turistima koji se tada zateknu u Hrvatskoj omogućiti do 50 posto povoljniji boravak i korištenje turističke ponude i usluga u cijeloj zemlji, rekao je za Hinu direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić.

Opširnije...

plenki

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković i potpredsjednik Europske komisije Valdis Dombovskis dali su izjave nakon sjednice Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij