htz logo

Hrvatska turistička zajednica danas je objavila Natječaj za izbor i imenovanje direktora/direktorice Hrvatske turističke zajednice. Natječaj je objavljen prema Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma i na temelju odluke Turističkog vijeća HTZ-a.

Opširnije...

djeca vrtic

Ogromne su razlike u cijenama vrtića u Hrvatskoj – ekonomske cijene kreću se od 1.120 kuna u Čakovcu i oko 1.300 u Donjem Miholjcu i Orahovici, pa do 3.888 u Cresu i 3.969 u Malom Lošinju, pa roditelji – ovisno o sufinanciranju gradova, plaćaju od najnižih 200 pa sve do 900 kuna za jedno dijete u 10-satnom vrtićkom programu

Opširnije...

gong

GONG predlaže smanjenje izbornih jedinica s deset na šest, čiji bi broj zastupnika ovisio o broju stanovnika ili birača, kako bi se poštovalo Ustavom propisano načelo jednakosti biračkog prava, izvijestila je ta udruga u utorak na konferenciji za medije.

Opširnije...

gorivo2

Na benzinskim pumpama od ponoći vrijede nove cijene benzina. Na većini benzinskih postaja u Hrvatskoj litra osnovnog benzina eurosuper 95 od utorka se prodaje po 13,37 kuna što je 13 lipa više nego dan ranije kada je stajala 13,24 kune, dok je litra osnovnog eurodizela jeftinija za 45 lipa. Običan eurodizel tako stoji 13.02 kune po litri, dok skuplji eurodizel, primjerice class plus, stoji 14.39 na Ini, a 14.44 kune po litri na Croduxu.

Opširnije...

djeca1

Za daljnje unapređenje zaštite dječjih prava, odnosno za provedbu Nacionalnog plana za prava djece, država će do 2026. izdvojiti gotovo 216 milijuna kuna, predviđeno je tim dokumentom koji je donijela Vlada. Uz njega, donijela je i Akcijski plan kroz koji do 2024. za razne aktivnosti planira izdvojiti 117, 3 milijuna kuna, u ovoj godini 19 milijuna, a u idućoj te godini iza nje po 49, 1 milijun kuna.

Opširnije...

sanitetsko vzilo mala

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata uputila je u ponedjeljak apel vozačima sanitetskog prijevoza da zaustave štrajk poručivši im da obustavom rada direktno krše prava pacijenata i da će biti krivci za nastalu štetu.

Opširnije...

vojni eksponat mala

Eksponat vojnog zrakoplova MiG-21, kojim je u jeku Domovinskog rata prije 30 godina iz Srbije u splitsku zračnu luku doletio pukovnik Ivica Ivandić, otkriven je u ponedjeljak u vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama, a ministar obrane Mario Banožić najavio je nova ulaganja u vojsku.

Opširnije...

autobus

Čelnici SSSH i sindikata zaposlenih u javnom linijskom autobusnom prijevozu najavili su veliki prosvjed radnika u toj djelatnosti za srijedu, 18. svibnja, ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture zbog opasnosti od prekida pružanja usluga.

Opširnije...

kune

Slabi izgledi za glavne prijedloge HUP-a, sporedni bolje sreće? Marić uopćeno kaže da Vlada “načelno uzima u obzir HUP-ove prijedloge” te da će se “o tome još razgovarati i analizirati”. Nije, dakle, odbijenica, ali ne zvuči ni obećavajuće.

Opširnije...

sanitet

Oko 400 vozača saniteta, medicinskih sestara i tehničara u sanitetskom prijevozu od ponedjeljaka su u štrajku koji će trajati do ispunjenja zahtjeva, odnosno do izjednačavanja plaća svim vozačima u sustavu saniteta.
Štrajk će obuhvatiti osam županija i gradove u kojima je sanitet pod domovima zdravlja - Karlovac, Krapinsko- zagorsku županiju, Slavonski Brod, Knin, Vukovar, Bjelovarsko-bilogorska županiju, Novalju, Šibenik, Drniš, Požegu i Novu Gradišku.

Opširnije...

gorivo3

Nakon što su u prošloj godini porasle više od 50 posto, od početka ove godine cijena nafte skočila je još oko 45 posto.
Vozače koji se voze na benzin od ponoći čeka novo poskupljenje – litra Eurosupera 95 poskupjet će za još 14 lipa. Pojeftinit će, pak, dizel i plavi dizel i to za četrdesetak lipa po litri, doznaje Dnevnik Nove TV.

Opširnije...

swiss referendum

Većina birača u Švicarskoj podržala je prelazak na sustav automatskog darivanja organa, osim u slučajevima kada se potencijalni donor prije smrti izričito izjasnio da je protiv toga, pokazuju izlazne ankete nakon nedjeljnog referenduma.
Oko 59 posto birača podržalo je promjenu, pokazuje anketa instituta za ispitivanje javnog mnijenja gfs.bern.

Opširnije...

mevlut cavusoglu

Turski ministar vanjskih poslova rekao je u nedjelju da Švedska i Finska moraju prestati podržavati terorističke skupine u svojim zemljama, pružiti jasna sigurnosna jamstva i ukinuti zabranu izvoza Turskoj ako žele da Turska podrži njihovo članstvo u NATO-u.
Govoreći nakon sastanka ministara vanjskih poslova NATO-a u Berlinu, Mevlut Cavusoglu je rekao da se sastao sa svojim švedskim i finskim kolegama i da su svi nastojali odgovoriti na turske zabrinutosti.

Opširnije...

karin

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, jedna od najstarijih hrvatskih javnozdravstvenih ustanova, ove jeseni slavi 100. obljetnicu, a u planovima za budućnost ističe izgradnju prve zelene samoodržive zgrade u Splitu, novu zgradu Mikrobiologije i otvaranje centra za preventivnu medicinu.

Opširnije...

tanker nafta

Nafta koja je do Hrvatske prevezena u tankeru “ARC1” , a za koju se sumnja da je iranska, neslužbeno se dovodi u vezu s Ivanom Čermakom i njegovom kompanijom Delta Oil International, piše u nedjelju Večernji list.
Takvu informaciju dnevniku je potvrdilo više izvora.

Opširnije...

damir novotny

Ekonomski analitičar Damir Novotny komentirao je u novom danu aktualnu situaciju i rebalans proračuna.
Novotny kaže kako na kraju godine redovito dođe do tehničkog rebalansa proračuna jer neke pozicije treba promijentii.

Opširnije...

usa protest

Desetci tisuća ljudi sudjelovali su u subotu u Sjedinjenim Državama u mimohodu za pravo na pobačaj o kojemu raspravlja Vrhovni sud, spreman, čini se, vratiti se 50 godina natrag, nakon svoje povijesne odluke o zaštiti prekida trudnoće.
Oko 450 povorki organizirano je diljem zemlje, a najveće su bile u Washingtonu, New Yorku, Chicagu, Austinu i Los Angelesu.

Opširnije...

hod

Sudionici povorke "Hod za život" u subotu su pozvali na donošenje novog zakona o prekidu trudnoće koji će još više zaštititi svu nerođenu djecu, tako i onu s dijagnozom teške bolesti, te ginekolozima zajamčiti pravo na priziv savjesti.

Opširnije...

ninisto

Finski predsjednik nazvao je u subotu ruskog predsjednika Vladimira Putina kako bi mu rekao da će Finska podnijeti zahtjev za članstvo u NATO-u u narednim danima, prenosi BBC.
Niinisto je Putinu rekao da su nedavni potezi Rusije, poput invazije na Ukrajinu, "promijenili sigurnosno okruženje Finske", navodi se u priopćenju finskog predsjednika.

Opširnije...

ukrajinska vojska

Ukrajinske vojne snage krenule su u protuofenzivu nedaleko od ruskoga grada Izjuma, gdje napadaju ključnu rusku liniju napada na istočnu Ukrajinu, rekao je u subotu guverner regije Harkiv.
Velika i uspješna protuofenziva na toj ruskoj liniji napredovanja rezultirala bi teškim neuspjehom Moskve u bitki za Donbas, istočnoj ukrajinskoj regiji koju Rusija nastoji u potpunosti zauzeti.

Opširnije...

Izdvojeno