covid testiranje

Žele otkriti koliko je zaraženih među cijepljenima s COVID potvrdama, HZJZ pokreće pilot projekt...

Opširnije...

aladrovic

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u petak je najavio kako će do kraja ove godine biti potpisani ugovori vrijedni 50 milijuna kuna za natječaje za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Opširnije...

policija3

Nastavlja se s utvrđivanjem drugih osoba koje koriste EU digitalne COVID potvrde s lažnim podacima o cijepljenju. 

Opširnije...

mrna cjepivo

Cjepiva protiv koronavirusa proizvođača Pfizer i Moderna, koja koriste tehnologiju mRNK, najviše povećavaju razinu antitijela kada se daju 10-12 tjedana nakon druge doze, pokazala je britanska studija objavljena u četvrtak.

Opširnije...

obnova

Zbog zastoja u obnovi Hrvatska bi mogla ostati bez milijardi kuna iz EU, piše u petak Večernji list navodeći da su krajnji korisnici dosad zatražili samo 231 milijun, a isplaćeno je manje od 43 milijuna kuna, dakle ni 1 posto od odobrene 5,1 milijarde kuna.

Opširnije...

pujanke garaza

Uzrok će se utvrditi očevidom.
Oko 23.20 sati splitski vatrogasci zaprimili su dojavu o eksploziji, nizu detonacija i požaru u javnoj garaži na Pujankama u Tijardovićevoj ulici. Na intervenciju je izašlo 15 pripadnika JVP-a i DVD-a Split s četirima vozilima. Požar su pod kontrolu stavili nakon pola sata.

Opširnije...

racun placanje

Aktivnosti oko ulaska Hrvatske u eurozonu odvijaju se u skladu s planovima, poručeno je u četvrtak nakon sjednice vijeća za uvođenje eura, na kojoj su usvojena izvješća koordinacijskih odbora i najavljeno potpisivanje sporazuma s Europskom komisijom o provedbi komunikacijske kampanje za uvođenje eura.

Opširnije...

merkel vojni mimohod

Njemačka vojska se tradicionanim mimohodom u četvrtak navečer oprostila od njemačke kancelarke Angele Merkel koja za tjedan dana, nakon 16 godina na vlasti, odlazi u političku povijest.

Opširnije...

berlin

Predstavnici savezne i vlasti njemačkih saveznih pokrajina donijeli su na sastanku u Berlinu u četvrtak odluku o pooštrenju mjera za necijepljene, koje sadrže drastična ograničenja kontakata i pristupa maloprodaji te kulturnim i sportskim natjecanjima, a priprema se i uvođenje opće obveze cijepljenja protiv koronavirusa.

Opširnije...

oporba2

Saborska oporba kritizirala je u četvrtak Vladin prijedlog da se s 30 do 50 tisuća kuna kažnjavaju oni koji ne provode mjeru provjere covid potvrda, tražeći da o tim mjerama odlučuje Sabor dvotrećinskom većinom, a neki najavljuju i kako će o tome tražiti očitovanje Ustavnog suda.

Opširnije...

radovan fuchs

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je da je Ministarstvo poslalo uputu školama kako obračunavati plaće zaposlenicima koji nisu preboljeli bolest, a ne žele se cijepiti ni testirati prilikom ulaska u školu, no nada se da do otkaza neće dolaziti jer će se ljudi urazumiti.

Opširnije...

djikic

Znanstvenik Ivan Đikić u N1 Studiju uživo komentirao je epidemiološku situaciju i novu varijantu koronavirusa nazvanu omikron zbog koje je predsjednica Europske komisije izjavila da je potrebno razmisliti o uvođenju obveznog cijepljenja.

Opširnije...

beros

Izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, koje je Vlada sa sjednice u četvrtak uputila u hitnu saborsku proceduru, propisuju se kazne u iznosu od 30.000 do 50.000 kuna za odgovorne osobe koje ne poštuju obvezu predočenja covid potvrda u javnopravnim tijelima.

Opširnije...

maric

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković objavio je u četvrtak da je na prijedlog Državnog proračuna za 2022. stigao veliki broj amandmana, njih 475, zbog čega će sjednice Sabora idućeg tjedan početi već u ponedjeljak.

Opširnije...

policija2

Zagrebačka policija podnosi optužni prijedlog protiv dvojice organizatora neprijavljenih javnih okupljanja na Trgu svetog Marka, a protiv jednog od njih i zbog organiziranja neprijavljenog prosvjeda u subotu, 20. studenoga, na Trgu bana Jelačića. Obojici je uručena obavijest o tome.

Opširnije...

misija kosovo

Saborski zastupnici sjednicu će u četvrtak nastaviti raspravom o prijedlozima odluka o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u više međunarodnih mirovnih misija, među kojima i u operaciji NATO-a "Allied Solace“ u Republici Kosovu.

Opširnije...

izdajice

Policija je počela provoditi izvide kako bi utvrdila elemente kaznenog djela za koje se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti nakon što se pojavila web stranica, svojevrsna baza podatka, na kojoj se građane poziva da u nju unesu podatke o "izdajnicima hrvatskoga naroda".

Opširnije...

nasilje

Inicijativa saborskih zastupnica za zaštitu žrtava seksualnog nasilja u srijedu je, nakon ubojstva žene u Splitu, pozvala na veće izdvajanje proračunskih sredstava za zaštitu žena, a Klub socijaldemokrata je najavio dopunu KZ-a kojom se uvodi kazneno djelo femicida.

Opširnije...

plenkovic sabor

Premijer Andrej Plenković predstavio je u srijedu u Saboru prijedlog Državnog proračun za 2022., najvažniji financijski dokument države, istaknuvši kako je glavna zadaća preusmjeravanje s kriznog upravljanja prema konkurentnosti i stvaranju novih radnih mjesta.

Opširnije...

benzinska crpka

Da nema vladine regulacije, benzin bi sad stajao 11,39, a dizel 11,46 kuna po litri, piše u srijedu Večernji list.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij