hren

Dalmatinski dvojac, Stipan Ujdur iz Opuzena i Frane Bilić iz Zadra pokrenuli su rekonstrukciju ioš jednog dalmatinskog rimskog geo-lokaliteta, antičke Salone.

Opširnije...

Whampoa je jedno od omiljenih mjesta za krstarenje trgovinama i restoranima u Hong Kongu, a neobična konstrukcija obol je nekoć najprometnijem brodogradilištu u Aziji...

Opširnije...

Ako vam je potreban dodatan razlog za posjet najvećem nacionalnom parku u Hrvata, svakako treba istaknuti da su u travnju ove godine snižene cijene karata i do 60 posto...

Opširnije...

ERUPTIRAO je vulkan La Soufriere na karipskom otoku Sveti Vincent nakon što su vlasti jučer proglasile crvenu uzbunu i izdale naredbu za evakuaciju stanovništva. Premijer Ralph Gonsalves izdao je jučer naredbu nakon što su zabilježena višednevna povećanja seizmičkih aktivnosti.

Opširnije...

Postoje dvije skupine ljudi: oni kojima je doručak najvažniji dio dana i oni koji ga redovno izbjegavaju.
No, ovaj prvi obrok u danu (i ono što ste odlučili jesti tijekom njega) zapravo može imati velik utjecaj na vaše cjelokupno zdravlje. Štoviše, čini se da vam loše jutarnje navike čak mogu skratiti život povećavajući rizik od kroničnih bolesti.

Opširnije...

Mučna i mračna mini-serija o posljednjim danima prije uhićenja Slobodana Miloševića emitirana je na RTS-u otprlike točno na 20. godišnjicu događaja na kraju kojih je predan u Centralni zatvor u Beogradu. Odmah se, poput nekontroliranog požara, službenim i neslužbenim kanalima proširila po cijelom području bivše SFRJ.

Opširnije...

Tajanstveno, teško dostupno jezero koje bi moglo biti i najdublje u Europi ne prestaje provocirati ljubitelje ekstremnih sportova, ali i sve one koji cijene ljepotu i moć prirode...

Opširnije...

ZNANSTVENICI su došli do vrlo snažnih dokaza da četiri osnovne prirodne sile nisu jedine koje postoje.

Opširnije...

Ne dajte da vas zaslijepe brzi rezultati pojedinih dijeta jer bi dugoročne posljedice mogle biti prilično neugodne.
U nekom su trenutku gotovo svi razmišljali o tome da krenu s dijetom iz ovog ili onog razloga. Mnogi žele izgubiti pokoji kilogram, a drugi žele ojačati. Iako je pažljivo i svjesno jedenje zdrava odluka, postoji razlika između dobre prehrane i odlazaka u krajnost s brzim dijetama. Mnogi stručnjaci ponavljaju da dijete dugoročno nisu uspješnije jer s ljudi vraćaju starim navikama uz što vrate i stare kilograme.

Opširnije...

SEZONA PELUDNE GROZNICE
I dok većina s proljećem povezuje ugodne sunčane dane i cvjetanje cvijeća i drveća, drugima upravo to buđenje prirode znači suzne oči, curenje nosa i kihanje. Znate li kako prepoznati alergiju i ublažiti njezine simptome te ipak uživati u toplom vremenu i boravku na otvorenom?

Opširnije...

Raskošno izdanje sadrži kompletno nanovo remasteriran sav materijal snimljen u drugoj polovini 1970. u EMI studijima na Abbey Roadu u Londonu. Uključeni su i singlovi poslije Beatlesa "Give Peace A Chance", "Cold Turkey" i “Instant Karma!“, pa čak i demo snimci koje je na audio kasete John snimio u iznajmljenoj kući na Bel Airu u Kaliforniji u ljeto 1970.

Opširnije...

I magazin Forbes najavio je skori početak rada hotela s ‘jedinstvenim konceptom na temelju kontinuiranoga kontakta s prirodom’.
Villa Nai 3.3 u Žmanu na Dugom otoku otvara svoja vrata 28. svibnja. Idejno je objekt osmislio akademik Nikola Bašić 2013.godine, a projektiran je na izohipsi što mu donosi neočekivani geometrijski oblik.

Opširnije...

Facebook bi na WhatsAppu napokon mogao omogućiti korištenje istog profila na više uređaja te omogućiti prebacivanje povijesti razgovora između Androida i iPhonea.

Opširnije...

Osim dvije glavne večeri 30. i 31.7. u trogirskoj kuli Kamerlengo, ekipa iza Moondance Festivala  pripremila  je Warm Up Party, Pirate Boat Party i službeni After Party.

Opširnije...

U nas su ljetne gume najjeftinije u rujnu, odnosno krajem ljetne sezoneautomobililjetne gume.
Vrijeme je promjene ljetnih guma. Mnogi od vas će to učiniti, a neki vjerojatno i neće. S obzirom na koronavirus, vozit ćemo se mnogo manje, a samim time mnogi će i čekati s promjenom guma.

Opširnije...

Može se činiti bezopasnim, ali svjetlosno onečišćenje ima dalekosežne posljedice na sva živa bića, upozoravaju iz Hrvatskog astronomskog saveza.

Opširnije...

JEDNO OTKRIĆE JE BILO KLJUČNO
Trenutno živimo u društvu koje se oslanja na fosilna goriva koja su stvorila globalnu ekonomiju i visoki životni standard, ali i katastrofalne klimatske promjene.
Od pračovjeka koji su trljali štapove kako bi stvorili vatru, do fosilnih goriva koja su pokrenula industrijsku revoluciju, energija je igrala središnju ulogu u ljudskom razvoju. Isto tako način na koji napajamo naša društva također je stvorio najveći izazov čovječanstvu, piše BBC.

Opširnije...

Poremećaji sna prepoznati su kao važni čimbenici koji remete kvalitetu života. Kroničan umor i neispavanost odražavaju se na fizičko, ali i mentalno zdravlje. Koliko je ovaj problem izražen, najbolje govori podatak da se njime bavi relativno nova grana medicine – medicina spavanja.

Opširnije...

Izračunati su troškovi poput specijalnih materijala potrebnih za izgradnju.
Što mislite koliko bi novaca trebalo da se izgradi kuća na – Mjesecu? Odgovor na to pitanje pokušao je dati financijski analitičar Salman Haqqi, a cifra koju je dobio i ne čini se prevelika, s obzirom na lokaciju i iznosi 60 milijuna dolara. Naravno, to ne znači da netko tko ima 60 milijuna dolara može izgraditi kuću na zemljinu satelitu jer, da je tako, Elon Musk već bi izgradio male gradove, no riječ je o nekakvim okvirnim predviđanjima u koje su uzeti u obzir različiti faktori važni za teoretsko lunarno graditeljstvo, piše Zimo.

Opširnije...

Alternativna medicina mladi luk smatra nevjerojatno vrijednom i zdravom namirnicom koja djeluje na tijelo iznutra i izvana. Osim što pomaže kod prehlade i snižavanja visokog krvnog tlaka, mladi luk ima protuupalna svojstva te djeluje protiv gljivica, stresa i umora. U nastavku provjerite koje to zdravstvene probleme brzo rješava zeleni dio mladog luka.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij