hren
 

ASTRONOMI, ali i svi ostali zaljubljenici u svemirska istraživanja, napeto su 2015. iščekivali snimke u boljoj rezoluciji misterioznih svijetlih točaka usred patuljastog planeta Cerere (Ceres).

Razmjena iskustva na poslu, pa čak i onog negativnog, pomaže u zbližavanju i razvoju kolektivnog duha - stoga slobodno malo 'kukajte' kolegama, vjerojatno će i njih to potaknuti da učine isto.

Ako večeras ili sutra budete promatrali noćno nebo s mračnog prostora, možete uloviti i zvijezde padalice. I ove nas godine s vrhuncem 12. i 13. kolovoza čeka pljusak zvijezda padalica, odnosno meteorski pljusak Perzeidi, poznat i po nazivu suze sv. Lovre.

Zainteresirani Kaštelani, ali i gosti, 22. kolovoza, imat će priliku sudjelovati u radu radionice

Svi smo čuli savjete da je po vrućini bolje piti tople, a po hladnoći hladne napitke. No znate li zbog čega biste to trebali raditi i je li ispijanje (pre)hladnih pića po vrućini zaista štetno?

Ako koristite mobilni telefon, morate imati na umu da vas uvijek netko može pratiti jer dok je god telefon povezan s mobilnim mrežama, postoji zapis vaše lokacije, komentirao je upozorenje oko korištenja smartphonea koje je objavila američka Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) stručnjak za sigurnost Patric Wardle.

Prijateljstvo je dobrovoljna veza među ljudima koja uključuje društvo, međusobnu podršku, povjerenje i pozitivne osjećaje. Iako dubina povezanosti u prijateljstvima varira, čak 90 posto ljudi vjeruje da su prijateljstva nužna za postojanje zdravog i sretnog života.

Europska svemirska agencija (ESA) objavila je fotografiju svojih znanstvenika kako u Istraživačkoj stanici Concordia na Antarktici ispaljuju snažni laser u nebo. Nije riječ o ljubiteljima blještavih igračaka, nego o istraživanju atmosfere.

Hodanje je najjednostavnija fizička aktivnost, no dobrobiti hodanja često znamo podcijeniti. Prohodate li svaki dan samo 800 metara više, u vašem tijelu dogodit će se značajne promjene odlične za zdravlje.

Plivanje je mnogima jedna od omiljenih ljetnih aktivnosti, bilo da je riječ o kupanju u moru, jezeru ili bazenu. Osim što je svima lako dostupno, ima i brojne zdravstvene prednosti, ali i mogućnost utjecanja na oblikovanje našeg tijela

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Kula Kula festival obillježava ovaj vikend. U trogirskoj kuli Kamerlengo ćete moći poslušati neke od najboljih izvođača naše estrade poput Nena Belana, Ede Maajke, Bare...

Ako ugledate psa koji na sebi ili na povodniku ima žutu vrpcu ili maramu, to je pas koji treba prostora. Nemojte prilaziti ni psu ni ljudima koji su s njim – vrijedi i za ljude i životinje.

Začini imaju supermoć. Osim što daju okus i drugu dimenziju jelima, puni su antioksidansa korisnih za funkciju mozga, smanjenje upala i metabolizam.

12.  festival klasične glazbe Opera Selecta u predivnom ambijentu trogirske Kule Kamerlengo nastavlja s nizom spektakularnih ljetnih koncerata;  9. kolovoza u 21 sat perspektivni mladi pijanisti nastupaju na koncertu Mladi virtuozi, dok na Završnoj večeri 13. kolovoza u 21 sat atraktivan i raznovrstan program izvode Zagrebački solisti!

POPULARNA društvena mreža Facebook uklonila je jučer video na kojemu američki predsjednik Donald Trump govori da su djeca "gotovo imuna na covid-19" uz obrazloženje da su njime prekršena pravila kompanije protiv širenja dezinformacija o koronavirusu.

Dobri radnici vjeruju u ono što rade, žele bolje rezultate i ulažu puno energije kako bi se iskazali, a ako ste vi u startu negativno nastrojeni, onda niti kolege niti poslodavac ne mogu tu puno poduzeti

UDRUGA za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) analizirala je podatke prikupljene sa 182 hrvatske radijske i televizijske postaje i obradila nevjerojatan broj od gotovo 17 milijuna emitiranja. Ukupan broj jedinstvenih korištenih snimaka u 2019. godini iznosi 454.628.

UMRO je Rajko Dujmić. Index je tu informaciju doznao iz krugova bliskih obitelji.

Predstavljanjem koncepta dizajna, Virgin Galactic najavio je svoj supersonični zrakoplov za prekooceanska putovanja.

Na jednom kraju imaju glavicu sa staničnom jezgrom, a ostatak im čini rep kojim se, šibajući poput biča, kreću naprijed. Ovakva predodžba o kretanju spermija sasvim je pogrešna, otkriva novo otkriće iz biologije. Spermiji ne plivaju poput jegulje, više poput razigranog tuljana.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij