hren

Evo što ne treba raditi u tim situacijama.
Brojna istraživanja su pokazala da je za dijete puno gore ukoliko roditelji ostaju u lošem braku punom nezadovoljstva i svađa nego kvalitetna rastava. No, čini se da jedan dio roditelja ne može osigurati kvalitetan razvod i radi dobrobiti djeteta ostati na korektnoj međusobnoj komunikaciji. Zašto je tome tako? 

Pita od sira jedan je od onih kolača koji su dobrodošli na svakom stolu. Gotovo svi je vole i svatko ima neki svoj stari recept kojem vjeruje i kojem se vraća kada se zaželi ove slastice. Prilikom istraživanja recepata sigurno ste naišli i na onaj za "lijenu" pitu od sira.

POČNITE VEĆ DANAS
Ne bi li bilo sjajno ukloniti iz vašeg života bilo što prekomplicirano i stvari učiniti što jednostavnijima? Kad su stvari jednostavne osjećate manje stresa i više radosti.

SIGURNOST U VOŽNJI
Tvrtka je trenutno u procesu certifikacije proizvoda i fazi testiranja

Iako su mjere zbog koronavirusa takve da trenutno ne možemo puno vremena provoditi vani, biti veliki dio dana kod kuće - pogotovo ako vam je to trenutno i ured - može biti loše za vaše mentalno zdravlje.
Dr. Jo Daniels, klinička psihologinja specijalizirana za tjeskobu i umor, objasnila je što se sve može dogoditi ako ste dane proveli zatvoreni u svoja četiri zida – i to u strahu od zaraze i cijele situacije.

Umrla je velika glumica Mira Furlan.
Kako prenosi Variety, glumica je preminula u srijedu, 20. siječnja.

Kad se trudimo nekog uvjeriti u svoju priču, mozak nam se fokusira na ono što izgovaramo i 'zaboravlja' kontrolirati govor tijela, zbog čega pribjegava oponašanju, kažu autori studije.
Premda će mnogi reći kako baš ‘ne lažu najbolje’, malo je onih koji će se dok izgovaraju laž baš zacrvenjeti ili gledati u stranu i tako se otkriti.

Tijelo golemog kita u složenoj operaciji uklonjeno je s obale u južnoj Italiji, objavila je talijanska Obalna straža koja je leš životinje opisala kao “vjerojatno jedan od najvećih” kitova ikad pronađenih na Sredozemlju.
Kita su u nedjelju identificirali ronioci Obalne straže u blizini popularne turističke destinacije Sorrento.

SLUŽBENE studije tvrde da je za dug život potrebno održavati prijateljstva, zadržati pozitivan stav, ne biti previše pod stresom i imati čudesne gene.
Mental Floss je izdvojio nekoliko savjeta najstarijih ljudi na svijetu za koje smatraju da su im pomogli da dožive stotu.

Film "Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa" Dalibora Barića ušao je u utrku za ovogodišnjeg Oscara u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma, potvrdio je autor koji kaže da mu je sve to još jako nestvarno.

Uspjeli su identificirati 100 gena od njih oko 10.000, a kat7 bio je najučinkovitiji kada je posrijedi posebno snažan utjecaj na starenje stanica.
Kineski znanstvenici rade na razvoju nove genske metode zahvaljujući kojoj su uspjeli odgoditi neke učinke starenja na laboratorijskim miševima i produljiti im životni vijek, što je otkriće koje bi jednog dana moglo pridonijeti sličnoj primjeni na ljudima.

Prije 92 godine vremenske prilike priredile su velikom dijelu Europe izvanredan meteorološki događaj koji je kasnije nazvan – zima stoljeća. Pročitajte detalje.

Pandemija koronavirusa utjecala je na naše brojne navike i način života. Zbog covida-19 više vremena provodimo u vlastitim kućama, a lockdown i stres zbog pandemije kod mnogih su utjecali i na san. Uz to, manje vremena provodimo u društvu, a usamljenost također može izazvati probleme sa spavanjem.

Bilo da je riječ o zdravlju ili dobrom izgledu, jabuke su poželjne na tanjuru (ili u čaši) svakoga dana, osobito ako su domaće, bez štetnih kemikalija...

MOŽDA IH RADITE NESVJESNO
Kako vi četkate kosu?
Možda se čini kao jedan od najjednostavnijih koraka u vašoj beauty rutini, ali neispravno četkanje kose može uvelike naštetiti vašem njegovanom izgledu.

Dobar je i kao dodatak jelima jer ima vrlo aromatičan okus

Joško Tranfić, zaljubljenik u heavy metal glazbu i operu te solist u splitskom HNK, govori o svome putovanju u Cambi, glazbenim suradnjama i jednoj posebnoj Matei.
Kad su u ožujku prošle godine oformili Cambi, Sandro Gerbec, Luka Čulić, Jure Nikolić i Joško Tranfić svojom pojavom, snažnim glasovima i interpretacijama s pratećim bendom pokazali su da naše estradno nebo ozbiljno može računati na njih. 

TOČNIJE, radi se o 80.000 milja ili 128.750 km.
To je kilometraža za koju proizvođač garantira životni vijek svojih guma. Nije ovo nikakva šala ni clickbait naslov jer iza svega stoji renomirani proizvođač. Finski Nokian, poznat po zimskim gumama, izbacuje nove gume pod imenom One koje se mogu pohvaliti konkurenciji nedostižnom dugovječnošću, doznaje američki Car and Driver.

Rekonstrukcija hibodontiformnog morskog psa Asteracanthus; za mjerilo pogledajte siluete u desnom donjem kutu.
U novoj studiji međunarodni znanstveni tim pod vodstvom Sebastiana Stumpfa sa Sveučilišta u Beču opisuje izuzetno dobro očuvani kostur drevnog morskog psa Asteracanthusa. 

Koncept umjetnih škrga kojeg je dizajnirao mladi južnokorejski dizajner Jeabyun Yeon prema svemu sudeći mogao bi biti najobičnija prijevara! Sustav disanja pod vodom bez ograničenja koja stvaraju boce s komprimiranim zrakom u kratko vrijeme zainteresirao je one  koji s morem i od mora žive, a tehnološka rješenja koja se navodno već testiraju u znanstvenim laboratorijima trebala su poslužiti ulagačima u projekt koji je prema glasu stručnjaka – u ovakvom obliku jednostavno nemoguć! Donosimo i zašto…

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij