hren
 

Izviđači, vojnici, planinari, veterani domovinskog rata i ostali volonteri pošumljavali su požarišta u Žrnovnici, a pridružio im se i kanadski veleposlanik.

S jedan na drugi kraj otoka možete doći Dubai Monorailom. Ova pruga s jednim kolosjekom duga je oko 4,8 kilometara, ima tri stanice, a povratna karta stoji oko 43 kune.

Do sada smo pri ulasku u automobil razmišljali o sigurnosnom pojasu i sličnim stvarima.

Jedan od najljepših pogleda na Drniš, Prominu i Petrovo polje puca upravo s Gradine, jedine utvrde koja je očuvana u samom gradu...

TEHNO SAVJETI
Postoji nekoliko načina kako možete ponovno vratiti nehotice izgubljeni e-mail u Googleovom servisu za webmail

Paul McCartney će u prosincu objaviti svoj album “McCartney III”, a riječ je o novoj kolekciji pjesama koju je napisao, odsvirao i producirao taj član Beatlesa, pedeset godina nakon svog prvog samostalnog albuma.

ZBOG EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE
Uprava Hrvatskog narodnog kazališta u subotu je, kako bi zaštitila zdravlje svoje publike i svih sudionika festivala Marulićevi dani, a zbog novonastale epidemiološke situacije u ansamblu Gradskog dramskog kazališta Gavella, koje je s tri predstave trebalo gostovati na Festivalu, donijela odluku o prekidanju festivala.

Bijeli kavijer obitelji Grüll može se naći samo u najekskluzivnijim hotelima te u domovima milijunaša. To ne čudi jer za kilogram treba izdvojiti 100.000 eura, odnosno oko 750.000 kuna...

Uz veliki vatromet u Dubaiju je svečano puštena u rad najveća fontana na svijetu.

NOVI singl pjevačice Ariane Grande glazbena je vijest dana. Nakon brojnih nagađanja, Grande je singlom Positions najavila svoj novi šesti album, a tematika spota nije mogla doći u bolje vrijeme.

My Octopus Teacher ili Moj učitelj, hobotnica, dokumentarni je film Netflixa iz 2020.godine kojeg su režirali Pippa Ehrlich i James Reed. Glavne ulogu u filmu prezentiraju čovjek i hobotnica, odnosno Craig Foster koji je proveo roneći dan za danom s hobotnicom.

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Ovu subotu možete partijat uru duže!

Nacionalni park Mljet objavio je nedavno na svojoj Facebook-stranici prekrasnu snimku grebena busenastog kamenog koralja na dnu Velikog jezera. Greben koralja Cladocora caespitosa u Velikom jezeru rasprostire se na površini od 650 metara kvadratnih, na dubini između 4 i 18 metara. Autor videa, Vedran Kunica, rekao je više o njegovoj pozadini. 

Zelena energetska zadruga, jedna od vodećih organizacija za promociju korištenja obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj, pokrenula je projekt nasuncanojstrani.hr putem kojeg poziva sve zainteresirane građane na uključivanje u prvu zajedničku nabavu malih sunčanih elektrana. Zadruga je na projektu okupila provjerene hrvatske proizvođače opreme te lokalne instalatere i projektante, u suradnji s kojima građanima nudi i stručnu podršku na svakom koraku do realizacije male sunčane elektrane.

„DALMACIJO LIPO TI JE IME“ U KLAPSKOM ARANŽMANU
Klapa Sveti Juraj – HRM svojoj se vjernoj  publici odlučila predstaviti novim spotom za još jednu svoju pjesmu, „Dalmacijo lipo ti je ime“, a sudeći po prvim reakcijama na njenu izvedbu, često ćemo ga gledati na malim ekranima.

Najbolji način da naučite djecu ispravnom ponašanju u prometu jest dati im dobar primjer, zaključio je Ostojić.

Kremaste tople tjestenine, od kojih je jedna s daškom ljutine, taman da nas zagrije kada se temperature spuštaju, baš ''sjednu'' kada smo baš raspoloženi za izležavanje ispod dekice i nemamo vremena za duga nakuhavanja. Takva ''jela za utjehu'' baš tada su najbolji izbor, a tko su vrhunski majstori spravljanja upravo takvih delicija nego Talijani.

PERFORMERICA I GLAZBENICE
Ekipu Trećeg svjetskog Mira sačinjavaju snimatelji Kaja Zulin i Ante Majić, kostimografkinja, scenografkinja i rekviziterka Miranda Vidović, producentica Marijana Radoš i autorica Ane Paška

Divlji šipak koristi se od davnina u prehrani, ali i u ljekovite svrhe.
Zove se još i pasja ruža te šipkovina, a raste u napuštenim dijelovima šuma te u grmljima. Crvene je ili narančaste boje i duguljastog, ovalnog oblika. Cvjetovi se počinju formirati u proljeće i rano ljeto, a plodovi se beru u kasno ljeto i jesen pa sve do studenoga.

Tradiciju održavanja Dana jabuka, 20. listopada započela je 1990. godine u Londonu organizacija Common Ground (Zajednička tla), s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke koje se u Engleskoj uzgajaju. S vremenom su tradiciju obilježavanja Dana jabuka i drugdje u svijetu prihvatile brojne škole i udruge promičući na taj način važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij