Izlaznost u prvom dijelu ove izborne nedjelje nije bila nešto velika, a među onima koji su do podne obavili svoju građansku dužnost i ostvarili svoje pravo da biraju lokalnu vlast u narednom mandatu, bila su i sva trojica kandidata za gradonačelnika Kaštela, Denis Ivanović, Draško Kuliš te Nikša Tranfić, a glasovali su i skoro svi nositelji kandidacijskih lista.

Denis Ivanović glasovao je u Kaštel Gomilici u prostorima GOŠK-a nešto prije 9 sati, dok je Draško Kuliš u 8.30 glasovao na biračkom mjestu u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, Nikša Tranfić na biralištu je bio odmah poslije otvaranja birališta u gimnaziji u Kaštel Novom, a kako je kazao za rani izlazak na biralište „zaslužne“ su poslovno-obiteljske obveze.

Denis Ivanović i Draško Kuliš na ovim su izborima i nositelji kandidacijskih lista, dok je nositeljica liste Mosta Milija Baldić Lukšić, koja će svoju dužnost obaviti, kako je rekla tijekom poslijepodnevnih sati. Joško Berket nositelj liste grupe birača glasovao je nešto prije 10 sati u Bratskoj kući u Kaštel Kambelovcu, a nositelj liste HSS-a Jurica Škrapić na biralište je izašao oko podne.
U prvim izbornim satima na biralište je izašao i nositelj liste SDP-a Filip Plećaš, no naši ga aparati nisu uspjeli „uhvatiti“, no zabilježili smo glasovanje drugog na njihovoj listi Marija Banovca, koji je glasovao u prodajnom centru u Kaštel Gomilici.
Nositelj liste koalicije Nezavisne liste mladih i akcije mladih Mario Serajlić, svoje glasove za gradonačelnika, članove Gradskog vijeća, župana i članove Županijske skupštine, dao je oko 9.30 sati, na biralištu u gimnaziji u Kaštel Novom.

 

Foto:PGK


KOMENTARI: