hren

ratni veterani mala

Prije 30 godina, 16. listopada 1991. godine u obrani Vukovara, na Trpinjskoj cesti, poginuo je legendarni zapovjednik obrane Vukovara, general bojnik Blago Zadro. Ova okrugla godišnjica njegove smrti obilježena je na poseban način u Vukovaru i okolnim mjestima, a među delegacijama koje su sudjelovale u svečanom programu i pohodile njegov grob te mjesto njegove pogibije bili su i članovi Hrvatskih ratnih veterana iz Kaštela.

Opširnije...

 letovi zracni

I ove nedjelje zabilježen je respektabilan broj destinacija prema kojima se moglo letjeti iz zračne luke na Resniku iako se ljetni red letenja bliži svom kraju. Iz Kaštela se tako jučer moglo letjeti prema 16 stranih odredišta, odnosno 10-ak različitih europskih država. Od domaćih odredišta, let je bio samo za Zagreb prema kojem je prometovala Croatia Airlines.

Opširnije...

struja

Iz Elektrodalmacije Split obavještavaju kako će u utorak, 19. listopada doći će isključenja električne energije od 8.30 do 13 sati potrošačima ulice Vodeni put u Kaštel Starom. Riječ je o planiranim radovima na mreži niskog napona.

ivan udovicic

SANADER I DALJE NA ČELU ŽUPANIJSKOG HDZ-A  
Ivan Udovičić i u narednom razdoblju obnašat će dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Kaštela, odlučili su tako članovi najbrojnije stranke u gradu na stranačkim izborima održanima ove nedjelje. Ujedno, članovi su za potpredsjednike stranke u Kaštelima ponovno izabrali Denisa Ivanovića, Sandru Zokić i Branimira Matijacu.

Opširnije...

perivoj

Tvrtka Cian obavještava građane o početku provođenja radova zaštite ukrasnog drveća na području grada Kaštela. S radovima će započeti u utorak, 19. listopada u 5 sati ujutro, a u slučaju vremenskih neprilika radovi će se odgoditi za slijedeći vremenski pogodan dan.

mala

DVA MILIJUNA IZ EU SOCIJALNOG FONDA I DRŽAVE
Projekt „Širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi“ vrijedan dva milijuna kuna, koji se od srpnja ove godine provodi u Kaštelima, a najvećim dijelom financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, danas je široj javnosti na konferenciji za medije predstavila dogradonačelnica Kaštela Jadranka Matok Bosančić.

Opširnije...

voda2

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Gomilice; Ulica Stjepana Radića, Marka Marulića (parni brojevi od broja 26 i neparni od broja 9), Petra Zrinskog, Ivana Merza (parni brojevi od 12 do 18 i neparni od 17 do 25), Put vodovoda (parni brojevi 2 do 10) i na području Kaštel Starog, Ulica bana Jelačića (parni brojevi od 8 do 14) da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 19.10.2021. (utorak) u vremenu od 9 do 17 sati.

Opširnije...

zupanija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 87 obrađenih testova danas je 10 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 5, Omiša 1, Solina 2, Hrvaca 1 i Otoka 1 osoba. Od ukupnog broja novooboljelih 4 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Opširnije...

covid cjepivo

U posljednja 24 sata zabilježeno je 319 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 9.299. Među njima je 945 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 119 pacijenata.

Opširnije...

mala

NA KESTENIJADI U PETRINJI
Nakon što su velika srca Kaštelana u akciji „Kaštela Petrinji s ljubavlju“, na manifestaciji „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ u subotu u Kaštel Kambelovcu osigurali i prikupili veće količine plodova zemlje i rezultate rada vrijednih ruku, kaštelanska delegacija ove je nedjelje boravila u Petrinji, kako bi donirano podijelili Petrinjcima na njihovoj tradicionalnoj manifestaciji „Dani kestena 2021“.

Opširnije...

prognoza450

Zbog približavanja frontalnog sustava i ciklone sa zapada, u četvrtak će se jače naoblačiti do kraja dana, a jugo će biti uvod u promjenu vremena koju donose petak i subota.

Opširnije...

covid kastela

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 684 obrađena testa danas je 126 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 63, Kaštela 8, Makarske 2, Omiša 12, Sinja 7,Solina 11, Trilja 1, Vrgorca 1, Dugog Rata 1, Klisa 5, Marine 1, Milne 1, Otoka 1, Podgore 2, Podstrane 5, Prološca 1, Šestanovca 1 i Ciste Provo 3 osobe. Od ukupnog broja novooboljelih 51 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Opširnije...

struja2

Prema obavijesti iz Elektrodalmacije, ovog će ponedjeljka zbog radova na mreži niskog napona biti dio stanovnika Kaštel Štafilića i Kaštel Gomilice.

Opširnije...

voda2

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Novog; Deankovićeva ulica, da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 18.10.2021. (ponedjeljak) u vremenu od 9 do 17 sati.

Opširnije...

covid hrvatska

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.301 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 10.284. Među njima su 903 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 116 pacijenata.

Opširnije...

hdz mala

Članovi HDZ-a danas  će na unutarstranačkim izborima birati nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija stranke te zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a, najavljeno je iz stranke.

Opširnije...

mala

U cilju promicanja agro-turističke ponude Kaštela, tradicijskih djelatnosti i poljoprivredne tradicije Kaštela, Udruga za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine „Šušur“ i  Turistička zajednica grada Kaštela, pod pokroviteljstvom grada Kaštela, te u suradnji s kaštelanskim odgojno-obrazovnim ustanovama  i drugim kaštelanskim udrugama organizirala je manifestaciju „Jesen u Kaštelima – Sajam plodova zemlje“ u kojoj su objedinjene i manifestacije Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Opširnije...

mala ruzicasta vrpca

Brojna djeca volonteri te članovi različitih udruga kao i Udruge žena liječenih na dojci Kaštela okupili su se danas na brcu u Kaštel Kambelovcu kako bi dali svoj doprinos u skretanju pažnje javnosti na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Tom prilikom poznati fotograf Šime Strikoman snimio je milenijsku fotografiju žive ružičaste vrpce koju su Kaštelani izgradili svojim tijelima.

Opširnije...

zupanija3

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 886 obrađenih testova danas je 177 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 64, Kaštela 17, Makarske 7, Omiša 6, Sinja 10, Solina 11, Starog Grada 1, Supetra 6, Trilja 1, Trogira 10, Vrlike 1, Bola 1, Dicma 1, Dugog Rata 4, Gradca 1, Hrvaca 5, Jelse 4, Klisa 8, Okruga 1, Podbablja 1, Podgore 6, Podstrane 5, Postira 2, Primorskog Doca 1, Prološca 1, Runovića 1 i Segeta 1 osoba.

Opširnije...

covid

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.947 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 10.331. Među njima je 871 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 114 pacijenata.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij