hren

Iako radovi na aglomeraciji Kaštela – Trogir, a koji se odnose na izgradnju kanalizacijske i vodovodne mreže u Kaštelima, nisu u nadležnosti Grada Kaštela, mnogi građani upravo gradsku vlast prozivaju za probleme, koje zbog navedenih radova imaju u svakodnevici.

Opširnije...

Druga filmska večer ovogodišnjih Dana Miljenka i Dobrile, u dvorac Rušinac u Kaštel Lukšiću, ove srijede, 4. kolovoza u 21 sat, ponovo donosi nekoliko kratkih filmskih uradaka te jedan od filmskih klasika.

Opširnije...

GORJELO BLIZU KUĆA
Iza 14 sati, požar u Segetu Gornjem koji je u jednom periodu stavljen pod nadzor ipak se, zbog vjetra, proširio prema sjeveroistoku, u smjeru Planog i Labina. Sve kaštelanske vatrogasne snage iz sva tri DVD-a Kaštela, Mladost i Kaštel Gomilica upućene su na teren, a s požarišta iz Segeta su na novu lokaciju upućene preostale raspoložive vatrogasne snage, a gasi se i iz zraka.

Opširnije...

VATROGASNE EKIPE I VOJSKA S NAPRTNJAČAMA SANIRAJU RUBNE DIJELOVE
Nakon 24 sata opsežne i mukotrpne borbe s požarom u Segetu Gornjem, gdje je jučer angažiran najveći broj protupožarnih snaga HV-a ove sezone, danas iza 11 sati stanje na požarištu je stabilno, a novi dim zamijećen je oko 14 sati. Zračne snage su napustile požarište te će do daljnjega  na požarom obuhvaćenom području dežurati kopnene vatrogasne snage s vozilima i Hrvatskom vojskom. Prema posljednjoj procjeni opožareno je negdje oko 700 hektara površine. Policija je izvijestila kako je očevidom utvrđeno kako je uzrok požara iskrenje dalekovoda uzrokovano kratkim spojem nastalim kao posljedica građevinskih radova. O svemu utvrđenome policija će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Opširnije...

Polaganjem vijenaca pred spomenikom na Malačkoj u 8.30 te spomenikom dr. Franji Tuđmanu u 9.30 sati u srijedu, 4. kolovoza obilježit će se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 26. obljetnica Oluje koju organiziraju Grad Kaštela i braniteljske udruge.

Opširnije...

Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela, u srijedu, 4. kolovoza, organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Kaštel Sućurcu.

Opširnije...

Prema Ugovoru o radovima na izgradnji dijela sekundarne i kanalizacijske mreže na području grada Kaštela projekta aglomeracije Kaštela-Trogir , Vodovod i kanalizacija Split obavještava građane kako u petak, 6. kolovoza planiraju započeti s radovima na kolektorima u Kaštel Sućurcu.

Opširnije...

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Novog; Uskočka ulica da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodomdana 04.08.2021. (srijeda) u vremenu od 9 do 17 sati.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 970 obrađenih testova danas je 41 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju i to Splita 19, Hvara 1, Kaštela 6, Sinja 3, Solina 4, Trlja 1, Dugog Rata 1, Hrvaca 2, Lećevice 1, Podbablja 1, Podstrane 1 i Šolte 1 osoba. Od ukupnog broja novooboljelih 26 osoba su kontakt prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 186 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.011. Među njima su 149 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 11 pacijenata.

Opširnije...

Oborine će biti neravnomjerno raspoređene, ali lokalno će biti izraženijeg grmljavinskog nevremena i obilnih pljuskova s kojima lokalno može pasti preko 30 litara kiše po kvadratnom metru.

Opširnije...

Povodom nadolazećeg Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, riječima, stihovima, pjesmom i projekcijom filma, sinoć je na brcu u Kaštel Novom odana počast preminulim i živućim sudionicima Domovinskog rata. Fokus večeri bio je na pokojnom Siniši Ratkoviću, bojniku kaštelanskog porijekla koji je bio zapovjednik Prve samostalne satnije Podsused, a ovaj svijet je napustio prošle godine. Uz program koji je vodila i moderirala Marijana Vulas, njemu u čast održana je projekcija kratkog dokumentarnog filma ''Bojnik'', redatelja Kristijana Milića..Organizatori događanja su Hvidra Kaštela, Bratovština Gospe Stomorije i Grad Kaštela.

Opširnije...

Pred Kaštelanima i njihovim gostima dvije su večeri posvećene Miljenku i Dobrili. Radi se o filmskim večerima u sklopu Dana Miljenka i Dobrile, a filmske večeri, u suradnji s kaštelanskom Turističkom zajednicom organizira Dalmatia film festival.

Opširnije...

Prema informacijama iz Elektrodalmacije, u utorak 3. kolovoza, bez struje će biti potrošači sjeverno od ambulante u Kaštel Starom i to u vremenu od 9 do 14 sati.

Opširnije...

Stalne kritike od strane građana na način i uvjete kako se izvode radovi aglomeracije na području Kaštela, o čemu smo i sami nekoliko puta pisali, naveli su nas da od Vodovoda i Kanalizacije, u čije ime tvrtka Strabag izvodi radove diljem Kaštela, postavimo i nekoliko konkretnih pitanja.

Opširnije...

U TIJEKU SU PREDBILJEŽBE
Članovi udruge umirovljenika Lažani iz Kaštel Kambelovca na blagdan Velike Gospe odlaze u Krasno uz to posjetit će izvor Gacke. Time će blagdan Uznesenja blažene Djevice Marije umirovljenici slaviti u Svetištu Gospe od Krasna.

Opširnije...

Obavještavaju se potrošači vode u Kaštel Starom, ulica Ljudevita Gaja, Dinarska ulica, Ulica Mosećka da će im zbog radova biti prekinuta opskrba vodom dana 03.08.2021. (UTORAK) u vremenu od 9 do 17 sati.

Opširnije...

ANGAŽIRANE BROJNE LJUDSKE I ZRAČNE SNAGE
U ponedjeljak, nešto iza 10 sati na području Segeta Gornjeg, na nepristupačnom terenu, izbio je požar, s kojim su se u koštac uhvatili vatrogasci okolnih DVD-ova i postrojbi te uz pomoć zračnih snaga.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 29 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 953. Među njima je 156 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 350 obrađenih testova danas su 4 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to Splita 3 i Visa 1 osoba.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij