hren

UOČI IZBORA ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA
Na izborima za vijeća mjesnih odbora, koji će se održati ove nedjelje, 21. rujna, sudjeluje i savez političkih volontera s područja Kaštela, demokršćanskog i pravaškog svjetonazora, koji djeluju kroz političke stranke, Akcija za bolju Hrvatsku, Hrvatska Zora, HSP, HSP dr. Ante Starčević, HRAST i HDSSD te nestranačkih političkih volontera, koji kažu da im je osnovni cilj pokušati demokratskim pristupom na transparentan način raditi na poboljšanju života u gradu.

U samim Kaštelima ovaj savez nosi naziv Savez za Kaštela, a gotovo u istom sastavu organizirani su unutar Saveza za Hrvatsku.

- Unutar Saveza smo prvo izvršili lustraciju, što podrazumijeva osudu bilo kakvih namjera političke trgovine i promicanja osobnih interesa na uštrb rada Saveza,  a što je u prošlosti bio uzrok podjele i razdora pravaško-demokršćanske političke scene u Kaštelima.
Svjesni izrazito teške situacije u kojoj se nalazi naša Domovina, kao i Kaštela, odlučili smo pokušati potaknuti promjene, što za početak zahtjeva nužnu promjenu načina razmišljanja političkog vodstva grada i konačan zaokret s ciljem promicanja sposobnosti kao kriterija napredovanja i imenovanja na odgovorne pozicije nauštrb današnjih mjerila stranačke podobnosti i poslušnosti. Svoj budući društveno-politički rad temeljit ćemo na prijedlozima konkretnih projekata i ideja koje mogu poboljšati naš svakodnevni život odnosno kritike radnji i ponašanja koja štete našem gradu – u svom obraćanju medijima kažu u Savezu.

Pritisci pri kreiranju lista

Isto tako navode kako na ove izbore izlaze jer žele s pozicije zastupljenosti u vijećima mjesnih odbora, kao oblika neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima, konkretnim prijedlozima i idejama utjecati na gradsku vlast u svrhu donošenja što boljih odluka koje su svima u interesu.

Uoči izbora članovi Saveza prozvali su pripadnike aktualne gradske vlasti.

- Razočarani smo pripadnicima aktualni vlasti, koji su u vrijeme kreiranja izbornih lista konstantno vršili pritiske na pojedine kandidate Saveza, dok su u određenim slučajevima čak bile upućene i prijetnje. To sve nažalost pokazuje da je današnja politika ipak najvećim dijelom mjesto interesa i stranačkog kadroviranja. No, upravo to nam govori da smo na dobrom putu, te da će nas to poticati na još ustrajniji rad protiv takvih radnji i ponašanja – tvrde u Savezu, odakle su pozvali građane da prate njihov rad te da ih ocijene isključivo po radu i djelovanju

- Pozivamo vas da nam se pridružite u radu, jer smo zajedno još jači i tako ćemo se lakše izboriti za promjene, a promjene su moguće, samo u njih moramo vjerovati i ne bojati se nešto poduzeti da ih ostvarimo - poručio je uoči izbora Savez za Kaštela.

Popis kandidacijskih lista te kandidata za Izbore za vijeća mjesnih odbora pogledajte OVDJE… 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij