hren

PRVAŠIĆI MORAJU ČEKATI ŽUPANIJSKI REBALANS
Prema odluci Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, ove će se godine iz županijskog proračuna osigurati sredstva za udžbenike svim prvašićima, a Grad Kaštela isplatit će jednokratnu pomoć za kupnju udžbenika za djecu iz obitelji s četvero i više djece, koja su u sustavu osnovnoškolskog obrazovanja.

Grad Kaštela je u proračunu za ovu godinu planirao sredstva i za financijsku pomoć roditeljima prvašića, kao i obiteljima s četvero i više djece, no kako Županija preuzima obvezu dodjele jednokratnih pomoći za prvašiće, Grad će predviđena sredstva za tu svrhu usmjeriti za druge društveno-socijalne potrebe poput božićnica umirovljenicima ili jednokratnih pomoći kućanstvima.

Roditeljima iz obitelji s četvero i više djece, koja su u sustavu osnovnoškolskog obrazovanja, Grad će isplatiti jednokratnu pomoć od  300 kn po djetetu koje pohađa osnovnu školu, a pravo će ostvariti tako da dostave preslike rodnih listova za svu djecu te popunjavanjem obrasca s osobnim podacima i uz predočenje osobne iskaznice.
Roditelji će novac moći predići na 4. katu zgrade Gradske uprave u periodu od 21. kolovoza do 15. rujna , radnim danom od 9 do 13 sati.

Splitsko-dalmatinska županija najavila je isplatu pomoći za udžbenike roditeljima prvašića svih škola u županiji, putem škole u koju su djeca upisana.
Sredstva za ovu svrhu osigurat će se rebalansom proračuna, o kojem će Županijska skupština raspravljati u rujnu.
Planirano je da će jednokratna pomoć biti osigurana za 4580 prvašica za što će biti potrebno oko 2,8 milijuna kuna. No kad će isplate uslijediti ovisi o tome kada će Županijska skupština usvojiti najavljeni rebalans proračuna.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij