hren

KAŠTELANI NEZAINTERESIRANI ZA POTREBE TJELESNIH INVALIDA KAŠTELA?!
U sklopu Kaštelanskog ljeta 21. kolovoza u 20 i 30 sati u dvorcu Vitturi dramska grupa Udruge tjelesnih invalida Kaštela izvela je svoju predstavu pod nazivom „Fešta u mravinjaku“. Dramska grupa je osnovana početkom godine, jer se javila potreba i takvih aktivnosti za djecu i mlade sa cerebralnom paralizom, koji su inače aktivni u radu udruge.

Moram napomenuti da likovna radionica radi par godina, te da se radovi izlažu kada je to moguće. Mladi su u zadnje dvije godine nastupili na četiri državna prvenstva u plivanju i doma donijeli više zlatnih medalja.

U ožujku su članovi sa predstavom nastupili na INKAZ-u u Zagrebu u organizaciji centra Dubrava. Nastup je bio u kazalištu Trešnja, je predstava pobrala dobre kritike od strane gledatelja i organizatora zbog tempa koji vlada u njoj.

U svibnju je udruga nastupila na Festivalu jednakih mogućnosti, također u Zagrebu sa istom predstavom, te su izloženi i radovi iz likovne radionice, kako bi pokazali u čemu smo sve aktivni. Na otvaranju Festivala bili su nazočni podpredsjednica Vlade jadranka Kosor i gradonačelnik Zagreba milan Bandić. Uz njih su Festival posjetili mnogi ljudi iz društvenog i kulturnog života, te neki od njih bili i volonteri koji su pomagali u cijeloj organizaciji manifestacije.

Nakon nastupa u Zagrebu svi zajedno smo prionuli na rad, proširili tekst za potrebe Kaštelanskog ljeta 2007. Djeca i mladi su se radovali i željeli u domaćem ambijentu pokazati u najboljem mogućem svjetlu. Željeli smo da lokalna zajednica vidi i na drugačiji način doživi te mlade ljude i djecu sa cerebralnom paralizom. Uz pozive rodbini i prijateljima, poslane su pozivnice privrednicima i uglednicima u Kaštelima. Naravno uz pozivnice, polijepljeni su i plakati za predstojeću predstavu.

Međutim, na predstavu uz one najbliže (rodbina i bliski prijatelji) odazvao se jako mali broj ljudi. Djeca su bila uzbuđena, puna treme, ali i razočarana nedolaskom lokalnog stanovništva.

ZATO SE PITAMO KAKO NAS DOŽIVLJAVAJU? Da li gledaju samo kolica, štake, ili nespretne ruke i slab hod.

KAKO ĆE BILO TKO PRISKOČITI U POMOĆ, AKO ZAPRAVO NE ZNA ŠTO TE RUKE RADE I ŠTO TE GLAVICE MOGU NAUČITI.

AKO STE NEZAINTERESIRANI ZA NAŠ RAD KAKO ĆETE ZNATI NAŠTE POTREBE.

Biserka Trebec, voditeljica udruge


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij