hren

PROMOCIJE I PREZENTACIJE
Poklonike nautike i nautičkog turizma, kao i brojnih adrenalinskih aktivnosti i drugog dana 12. Hrvatskih dana male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija, poslužilo je lijepo vrijeme pa prostor u gomiličkoj marini i u nedjelju je posjetio značajan broj gostiju.

Čak šezdeset izlagača na ovom sajmu predstavlja neke od proizvoda nautičke i turističke tematike, a kao i godinu ranije, prvenstveno plovila nastalih u nekom od hrvatskih brodograđevnih pogona.
Među izlagačima ove se godine našlo i nekoliko izlagača s područja Kaštela, koji su prezentirali turističku ponudu, suvenire, gastro ponudu, ali i malu brodogradnju.

Tako su među nizom plovila predstavljena i dva glisera nastala u malom brodogradilištu na području nekadašnjeg Jugovinila u Kaštel Sućurcu.
Rand Leisure 28 te Rand Picnic 18, djelo su tvrtke  Rand Shipyard, odnosno hrvatskih snaga u liku Fabjana Viđaka i Davora Paića , a u suradnji s Carlom Random iz danske tvrtke Rand.

Svoju ponudu, odnosno djelatnost predstavio je i svojevrsni domaćin, Marina Kaštela, a Turistička zajednica Kaštela iskoristila je i ovu prigodu za promociju turističke ponude grada pod Kozjakom.
Svoje vrijedne suvenire, izrađene od maslinovog drveta posjetiteljima sajma predstavio je obrt Maslina i škoj i Nikola Bekavac, a posebno veselo bilo je kod štanda OPG-a Riba Dražin, Živka Dražina.

Na ovom sajmu OPG Riba Dražin, predstavili su cijelu paletu proizvoda, od najpoznatijih pepefish i mariniranih inćuna, mariniranog motra, salate od hobotnice te marinirane ušate i tunjevine do novih proizvoda, koji su svoju javnu promociju doživjeli upravo na ovom sajmu.

A posjetitelji sajma tako su među prvima mogli kušati crni rižot, nazvan Anin rižot, srdele u savuri  te kapuladu, odnosno marmeladu od kapule.
I ovi novi proizvodi bit će dostupni na tržištu konzervirani, a ako je suditi po prvim ocjenama posjetitelja Dana male brodogradnje, tražit će se i staklenka više, posebno ako se zna da su nautičari i do sada često bili konzumenti proizvoda vrijednih ruku Dražinovih.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij