hren

Prema današnjim prognostičkim materijalima, sljedeći tjedan bit će nestabilno i ponovno hladnije. Zima se ipak ne "predaje"...
Vremenske prilike ovog tjedna više neće biti tako stabilne kao do sada.

Danas nas očekuje umjereno do znatno oblačno vrijeme. Tijekom dana bit će sve oblačnije s juga pa će osobito popodne kiša zahvatiti južnu i dio srednje Dalmacije. U višim planinama će biti i snijega. Sjevernije od Šibenika očekuje se suho. Puhat će većinom slaba do umjerena bura i levant, na moru južne Dalmacije prolazno jugo. Navečer na sjeveru jačanje bure. Minimalne jutarnje temperature zraka od 2 do 10°C, najviše dnevne od 6 do 13°C.

Srijeda će još u početku biti promjenjiva, tek ponegdje na jugu uz slabu kišu, ali će se danju razvedriti. Puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Vjetar će navečer slabiti. Jutro malo svježije, a najviše dnevne temperature zraka od 10 do 15°C.

U četvrtak pretežno vedro. Ujutro je ponegdje u kotlinama Zagore moguća magla. Ujutro će puhati slaba bura, danju slab vjetar zapadnih smjerova. Jutro hladnije, diljem Zagore uz mraz. Danju većinom od 11 do 16°C.

Petak ponovno donosi više oblaka, osobito na sjeveru Dalmacije gdje je već od jutra moguća slaba kiša. Drugdje će kiše biti tek u noći na subotu. Zapuhat će umjereno jugo, na moru navečer jako. Jutro malo toplije, danju većinom od 10 do 15°C.

U subotu promjenjivo, osobito ujutro kada će biti kiše, pljuskova i grmljavine. Snijeg samo u najvišem gorju. U drugom dijelu dana stabilnije. Jugo će postupno okretati na levant. Najviše dnevne temperature većinom od 10 do 15°C.

Nedjelja donosi promjenjivo vrijeme s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno je moguća kiša, osobito u drugom dijelu dana. Ponovno će zapuhati umjereno jugo, ali se navečer očekuje naglo okretanje vjetra na buru. Danju toplije, od 12 do 17°C, navečer je moguće osjetno zahlađenje.

Prema današnjim prognostičkim materijalima, sljedeći tjedan bit će nestabilno i ponovno hladnije. Zima se ipak ne “predaje”…

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij