hren

Semafori na rotoru Bilice će danas u 17:30 sati biti pušteni u rad i to na način da je glavni smjer, Sinj-Split, slobodan za prolaz dok se ne dogodi najava vozila za smjer u rotoru. U tom se trenutku zatvara glavni smjer i propušta promet u rotoru. Vozila se detektiraju uz pomoć video detektora.

Glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić napominje da je za prometovanje aktiviran treći vozni trak i u njemu nije dozvoljeno zaustavljanje.

- Semaforizacijom je aktiviran i treći vozni trak u rotoru koji u proteklom periodu nije bio u funkciji te su ga vozači često znali koristiti kao mjesto za zaustavljanje. Ovim putem naglašavamo kako je treći vozni trak rezerviran za prometovanje te nije dozvoljeno zaustavljanje vozila - kazala je Pajić.

Podsjetimo, radove semaforizacije izvela je tvrtka "Elektromodul-Promet", a vrijednosti je oko 305 tisuća kuna s PDV-om.

Iz Hrvatskih cesta su na samom početku radova objasnili kako će postavljanje semaforskih uređaja omogućiti sigurniji ulazak vozilima u kružni tok u Bilicama i vozilima iz smjera državne ceste D8, a semafori će regulirati ulazak u rotor do izgradnje i puštanja u promet dodatne rampe, javlja Slobodna Dalmacija.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij