hren

Da smo često među „boljima“ u obaranju različitih neslavnih rekorda već je svima dobro znano pa nas ne čudi što još češće postajemo grad slučaj,  za što nam je uvijek netko drugi kriv. No, iz prakse je vidljivo da je dobar dio krivice na nama samima, odnosno građanima ovog grada, a da je tako pokazuje i cijeli niz slučajeva iz uobičajene kaštelanske svakodnevice. Jer netko se pobrine da nam tu svakodnevicu makar malo olakša, a mi vrlo brzo sve vratimo na stare „postavke“

Zadnji slučaj zabilježen je nakon postavljanja pametnih klupa u centrima sedam kaštelanskih mjesta. Tek što su nekoliko dana bile na usluzi građanima, dio klupa bio je izvan funkcije.

- Ne radi klupa u Kambelovcu, klupa u Sućurcu ne reagira... koje je ovo bilo kupovanje glasova prije izbora, kakvi oni,  takve i klupe.... – tek je dio onoga što su čitatelji komentirali na facebook stranici  našeg Portala.

Slične primjedbe stigle su i u Gradsku upravu, a nadležni su na teren uputili ovlaštenog servisera kako bi utvrdili o čemu se radi, budući da su sve klupe bile ispravne pri postavljanju.

I što je otkriveno?

Nakon svega pet dana od postavljanja. čak tri, od njih sedam, nije bilo u funkciji.

- Na jednoj je klupi netko iščupao USB, na drugoj su u USB zabili vijak što je izazvalo kratki spoj, a na trećoj klupi su  nekim alatom pokušali podignuti staklo – kratak je dio iz izvješća servisera, koji je klupe pregledao i potom popravio uočena oštećenja.

U petak poslijepodne sve klupe su ponovo bile u funkciji i tako će biti dok netko ne odluči dokazati da je homo sapiens, odnosno umni čovjek, pametniji od pametne klupe. Ili možda obratno?

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij