hren

IZ MINUTE U MINUTU, NOVE FOTOGRAFIJE I VIDEA
Večeras iza 20 sati u Marini Kaštela izbio je požar na brodovima uslijed kojeg se digao gusti crni dim koji je prekrio Kaštel Gomilicu. Izgorjelo je pet jahti, materijalna šteta je ogromna, ljudskih žrtava nije bilo. Požar je oko 21.45 sati stavljen pod kontrolu, a vatrogasci će na požarištu dežurati cijelu noć. Više pročitajte u nastavku...

23:45 Za kraj pogledajte nastradale brodove izvučene na plažu Kamp (foto: Ivana Topić):

 

23:15  Ante Sanader predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i sam je sudjelovao u gašenju požara u marini.
- Odmah po dojavi, stigli smo u marinu, tada su gorjela dva broda na zapadnom i jugozapadnom dijelu kojeg su odmah gasile vatrogasne snage Sućurca i Gomilice, dok smo vatrogasce Donjih Kaštela sa ostalim pristiglim snagama prebacili na drugi lukobran jer je tamo gorjelo više brodova - kazao je Sanader.
Govoreći o trenutnom stanju je rekao kako gore samo ostaci koje će trebati još dosta natapati vodom da bi se ugasili.


Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice

23.10 U marini je trenutno poprilično mirnije. Vatrogasci će imati posla cijelu noć jer još uvijek rade na sanaciji te je potrebno proglasiti i lokalizaciju, što se može očekivati kad se u potpunosti ugase dva broda koja su izvučena na plažu.

22.53 Darko Maretić kaštelanski vatrogasni zapovjednik
- Još nismo proglasili lokalizaciju, trenutno se radi na sanaciji, ovo će još malo potrajati. Dva broda su otegljena na plažu kako bi se olakšalo gašenje, a tri se gase na mulu. pet brodova je izgorjelo, a kako je mrak ne možemo reći koliko ih je još nagorilo. Policija će očevidom utvrditi uzrok požara i dodatnu štetu - kazao je Maretić napomenuvši kako je tijekom večeri policija micala civile s mjesta događaja, jer je dim od plastike jako opasan i otrovan.


Darko Maretić, kaštelanski vatrogasni zapovjednik

22.46  Ivan Sanader zapovjednik DVD-a Kaštel Gomilica o večerašnjem događaju u marini:
- U 20.30 sati pristigla je dojava o požaru više brodova u marini, a u 20.35 sati izašla su prva vozila. Podignute su sve snage sa operativnog područja Kaštela, Solina i Splita. Na terenu ćemo biti cijelu noć, stavljene su brane u slučaju da ne bi došlo do ispuštanja goriva - kazao je Sanader dodajući da su se večeras čule i eksplozije najvjerojatnije od plinskih boca koje su se nalazile unutar brodova.


Ivan Sanader, zapovjednik DVD-a Kaštel Gomilica

22.30 Stanje se smirilo, ljudi se vraćaju na brodove...

22.22 U ovom trenutku u Marini Kaštela, više se nigdje ne vidi plamen, što je znak da su vatrogasci odradili svoj posao. Na pojedinim brodovima, bliže obali vraćaju se gosti. Gore još ostaci brodova izvućeni na obližnju plažu.

22.06 - Požar je izbio na gatu F, još uvijek ne znamo koji je uzrok požara. Za sada znamo da kad je brod počeo gorjeti zapalili su se konopi te je brod otplutao do lokacije gdje su se zapalila još tri broda na glavnom lukobranu. Na brodu je bio kuhar i hvala Bogu  napustio je brod bez ozljeda - kazala je Ivona Smoljić i dodala da su se pobrinuli za sve goste Marine i da je najvažnije da nema ljudskih žrtava.
Smoljić je kazala i kako će zamoliti posjetitelje Marine koji nisu gosti da napuste Marinu radi svoje sigurnosti, a goste će zbrinuti na najadekvatniji način koji mogu u ovom trenutku iznaći.

22 .05 Dodana su tri nova videa:

22.00 Dodana je nova velika fotogalerija naše Ivane Topić:

21.52 Iz službe 112 mole sve stanovnike Gomilice, Kambelovca i Sućurca da zatvore prozore svojih domova.

21.45 - Požar u Marini Kaštela je stavljen pod kontrolu. Materijalna šteta je ogromna i ono što je najvažnije, hvala Bogu ljudskih žrtava nema. Upravo sam se čula sa zapovjednikom DVD-a Kaštel Gomilice, dva broda sa glavnog lukobrana Marine izvlače se vani i tamo će se završiti njihovo gašenje - kazala je Ivona Smoljić direktorica Marine i dodala kako je obaviještena da je izgorilo pet brodova koji su zahvaćeni požarom te da je požar lokaliziran.

21.30 U Marinu je pristigao i vatrogasni brod DVD-a Kaštel Gomilica, te je u ovom trenutku vidljivo da su vatreni plamenovi na brodovima manji.

21.25 Na terenu je i gradonačelnik Ivanović - Centar 112 obavijestio me je da su u marinu poslali sve raspoložive snage, vatrogasci su već stigli i bore se s vatrom. Obavijestio sam policiju da se zatvori pristup autima jer je u jednom trenutku ovdje nastala gužva. Sada se pomalo stvari stavljaju pod kontrolu i nadam se da će požar biti brzo ugašen – kazao je Ivanović.

21.15 Sa brodova se u ovom trenutku evakuiraju posade i turisti, a nadležni u Marini im nastoje osigurati privremeni smještaj.
Veliki problem u organiziranju evakuacije stvaraju brojni Kaštelani i znatiželjnici koji su došli vidjeti što se događa, bez obzira na eventualnu opasnost.  Nadležni su zamolili da se svi suzdrže od dolaska u Marinu.

21.10 Prema za sada dostupnim informacijama gori pet brodova, a s brodova se čuju i eksplozije.
Služba 112 do sada nije dobila informacije  o mogućim ozlijeđenima.
Među onima koji su odmah po izbijanju požara stigli u Marinu je i kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

21.00 Večeras nešto iza 20.15 sati u Marini Kaštela, u Kaštel Gomilici izbio je požar na više brodova na vanjskome vezu. Za sada nemamo informaciju o ozlijeđenim osobama. U tijeku je postupak gašenja, saznajemo iz policijske uprave i naše novinarke s terena..

Foto/Video: Portal, IT, NP, MM, ALB, LI, AR

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij