hren

Stanovnici ulica iznad magistrale prema groblju u Kaštel Kambelovcu su se okupili na dnu ulice Put Kruševika kako bi uputili prosvjednu notu zbog radova Vodovoda i kanalizacije Split koji se izvode na cesti gdje stanuju. Od 7 sati šetaju preko pješačkog prijelaza, posjetila ih je i policija.

Kako su i najavili tijekom jučerašnjeg dana izašli su na ulicu kako bi još jednom ukazali na svoj problem. Napominju, kako nisu protiv radova Vodovoda i kanalizacije Split, jer im voda treba, kao i  kanalizacija, ali predlažu da se radovi odgode minimalno do listopada ili da se im riješe alternativni putevi do kuće.

- Ovdje smo jutros od 7 sati, šetamo na pješakom prijelazu. U međuvremenu je stigla i policija, tražili su da pokažemo osobne karte, ne znamo zašto. Mi nismo zaustavili promet, samo nismo dopustili kamionima izvođača radova da pristupe cesti gdje žele nastaviti raditi. Policija je došla s tri automobila, među njima i njihov vođa sektora koji nas je ljubazno saslušao i potom su otišli na gradilište. Jutros su stigli i šefovi gradilišta. Vidjet ćemo što će biti dalje. Nadam se da će nas i gradonačelnik primiti – kazala je Frankica Rajič stanovnica ulice.

Podsjetimo, cesta koja vodi prema kambelovskom groblju svaki dan od 7do 17 sati je zatvorena zbog radova na kanalizaciji. Stanovnici su ogorčeni jer im radovi nisu najavljeni i nisu pripremljeni za takvu svakodnevnu situaciju koja ih ograničava, kako su kazali u mnogočemu. Uz to što do autom ne mogu do svojih kuća, ne mogu im doći vatrogasci s cisternama vode, ne mogu prazniti septičke kad to žele, imaju problem i kako turistima objasniti da s autom ne mogu do unaprijed plaćenog apartmana koji su na vrijeme rezervirali.

 

Foto: Ivana Topić Video: M.S.

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij