ok kastela

Otvaranje projekta Olimpijada kulture Kaštela održat će se ovog petka, 26.studenog u 18 sati u Dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću uz kolektivnu izložbu Kuće sunca. Organizator projekta je klaster ZORA.

Radi se o Projektu koji nastavlja promovirati i razvijati kreativne i kulturne industrije a posebno i sve kreativce. Projektom se nastoje osloboditi mogućnosti za kreativce amatere ali i kreativce profesionalce kako bi mogli predstaviti svoje kreativnosti i kreativne radove.

Cijeli program projekta OK Kaštela koji će uključiti brojna događanja i potrajat će do 11. veljače slijedeće godine možete pogledati OVDJE.

Nakon službenog dijela otvaranja projekta, otvorit će se skupna izložba pod naslovom „Obilje Sunca“, na kojoj izlažu prijatelji Kuće Sunca iz Splita.

Riječ je o osebujnom umjetničkom kolektivu koji, već nekoliko godina, okuplja 20-ak kreativnih individualca različitih profesija, generacija, znanja, životnih uvjerenja i načina izražavanja, u jednom stanu, preobraženom njihovim radovima i emocijama u okupljalište i sklonište čija su vrata otvorena svima koji trebaju kreativni poticaj i podršku.

Tako je stan postao Kuća Sunca za duhovnu obitelj nekim piscima, slikarima, muzičarima, performerima, snimateljima i redateljima uglavnom mlađe generacije, kuća koju grije unutarnja solarna energija a pokreće sinergija različitih talenata i projekata njenih ukućana, a njen domaćin je konceptualni umjetnik Dino Grčić, koji se nazvao Kraljem Sunca.

Ovom izložbom se članovi Kuće Sunca prvi puta zajednički predstavljaju javnosti čitavom paletom svojih izražajnih mogućnosti (slikama, crtežima, fotografijama, zvučnim instalacijama, kolažima..), a neki od njih i prvi put izlažu svoje radove.

Kustos izložbe je akademska slikarica Sunčica Kuzmanić Perišin Tomljanović. Izložba će biti otvorena do 10. prosinca i može se razgledati svakim radnim danom od 9 do 20 sati.

plakat kucasunca


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij