gu1

Pročelnica jednog od upravnih odjela u kaštelanskoj Gradskoj upravi, čiji su podaci poznati redakciji,  jutros je, ako je suditi prema rezultatima brzog testa, na poseban način, ususret Božiću, darivala svoje radne kolege, a posredno i sve one koji su, iz nekog razloga, stigli u Gradsku upravu.

Prema informacjama do kojih smo došli u razgovoru s pojedinim djelatnicima, radi se o njihovoj kolegici za koju se već mjesecima govori da je jedna od vodećih „antivakserica“ u „Bijeloj zgradi“ u Sućurcu, a dokaz tome su i brojne poruke protiv cijepljenja, koje djelatnici „njenog“ Upravnog odjela, svakodnevno pa čak i blagdanima i vikendima, primaju od nje putem društvenih mreža i grupa. Neki su to nazvali i vrstom mobinga.

Ova djelatnica Grada, kako bi obavljala svoje dužnosti testira se brzim antigenskim testom dva puta tjedno pa je tako bilo i jutros. I dok je čekala rezultate testiranja, iskoristila je priliku i došla na svoje radno mjesto, no s njega nije otišla kada je saznala da je ovog jutra nalaz pozitivan.
Naprotiv, osjetila je potrebu da prošeta po pojedinim uredima, kolegama unaprijed čestita Božić, čak i uruči pripremljene poklone, a onaj najveći, vjerojatnu zarazu koronavirusom, ostavila je kao „šlag na torti“.

Da je pozitivna informirala je svoje kolege nakon „ekskurzije“ kroz Gradsku upravu, nakon čega je napustila radno mjesto.

Kolegice i kolege bili su neugodno iznenađeni pa i ogorčeni na njeno ponašanje, a neugodno se iznenadio i kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović te dogradonačelnica i načelnica Stožera Civilne zaštite Jadranka Matok Bosančić.

Oni su odmah pozvali ovlaštenu tvrtku za obavljanje dezinfekcije te su pojedini odjeli, uredi i prostorije dezinficirane.

Čelni ljudi Grada tako su hitno poduzeli mjere za zaštitu zdravlja zaposlenika i stranaka, a kako su nam kazali, ona, unatoč ogorčenosti njenih kolega, službeno "nije oboljela od koronavirusa" dok se isti ne dokaže PCR testom te u ovom trenutku protiv nje neće poduzimati sankcije, jer još uvijek zakon nije prekršila, no ogromno je pitanje koliko je u svemu pokazala morala i brige za bližnje.

Sve što čelnici Grada mogli napraviti je uputiti je na obavezni PCR test što su i učinili. 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada