hren

siromastvo

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva u ponedjeljak je udruga MoSt iz Splita predstavila publikaciju "Siromaštvo - mrlja na savjesti čovječanstva - Prikaz okvira i mogućnosti suzbijanja siromaštva u RH" autorice Đordane Barbarić te autora fotografije Lea Lendića.

Opširnije...

porezna

POREZNA uprava objavila je na svojim službenim stranicama obavijest o tome da kreće nadzor paušalnih obrta, odnosno utvrđivanje radi li se o prikrivenom nesamostalnom radu.

Opširnije...

kokain

Zagrebačka policija prijavila je 25-godišnju Brazilku koja je u subotu na carinu zagrebačke zračne luke „Franjo Tuđman“ došla s 1100 grama kokaina skrivenog unutar odjeće koju je nosila na sebi.

Opširnije...

hrt

"HRT svima, a ne samo njima" naziv je akcije na društvenim mrežama koju su zajednički pokrenuli Novinarsko društvo i Sindikat novinara, a kojom bivši i sadašnji novinari i novinarke HRT-a odgovaraju zašto su otišli s javnog medijskog servisa te navode primjere cenzure i pritisaka.

Opširnije...

kosovo elections

Lokalni izbori za gradske vijećnike i predsjednike općina, među kojima deset sa srpskom većinom održani su nedjelju na Kosovu u vrijeme napetih odnosa sa Srbijom. Oko 1,9 milijuna birača s pravom glasa biralo je 38 načelnika općina te oko 1000 zastupnika u gradskim vijećima.

Opširnije...

gss

Helikopterskom akcijom u nedjelju je u splitski KBC prevezeno dvoje ozlijeđenih planinara na Mosoru, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja  (HGSS)  Split, o dvije akcije spašavanja. 

Opširnije...

tg naslovna

Pronašli smo nekoliko lokalnih jedinica koje su već ušle u taj proces.
Na početku je bila ambicija. U travnju prošle godine istaknuti HDZ-ovac ispričao nam je kako se na sastanku s ljudima iz šireg vodstva stranke razgovaralo o reformi lokalne samouprave. Kako bi HDZ mogao zatražiti neovisnu ekspertizu koja bi preporučila optimalni teritorijalni ustroj Hrvatske. I da bi se, u konačnici, moglo ići u značajnije smanjivanje broja općina.

Opširnije...

bankomat banke

Čak polovina bankomatske mreže u Hrvatskoj, koja ima 6 tisuća bankomata, mogla bi biti ugašena zbog uvođenja dodatne regulative za zaštitu i sigurnost bankomata, javlja HTV-ov Potrošački kod. To je bankama, naime, velik trošak.

Opširnije...

plenkovic

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u nedjelju da je proces unutarstranačkih izbora u HDZ-u, na kojima se biraju vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija, demokratski i transparentan.

Opširnije...

simptomi

Važno je prepoznati simptome čim ranije i potražiti pomoć, upozoravaju stručnjaci, jer zanemarivanje mentalnih problema može značajno skratiti životni vijek. S druge strane, čak 95 posto psihičkih poremećaja danas se uspješno liječi.

Opširnije...

pregled

Karcinom, bolest modernog doba od koje obolijeva sve veći broj građana. Posljednjih nekoliko godina i sve više mladih. Kod žena je najučestaliji - rak dojke.

Opširnije...

policija1

Četiri vozila oštećena su u eksploziji koja se dogodila u Solinu u subotu uvečer a u nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, izvijestila je Splitsko-dalmatinska policijska uprava.

Opširnije...

Pripadnici Hravtske ratne moranrice sudjelovali su u akciji pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije "Boranka" na Mosoru

Oko 250 volontera okupilo se u subotu na Korešnici kod Splita, u petoj ovogodišnjoj Boranki - akciji pošumljavanja opožarenih područja, a pridružilo im se i 30-tak predstavnika Ravnateljstva civilne zaštite na čelu ravnateljem Damirom Trutom.

Opširnije...

blago zadro bista

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i podno spomen poprsja na Trpinjskoj cesti u subotu je obilježena 30. obljetnica pogibije general-bojnika Blage Zadre, ratnog zapovjednika obrane toga dijela Vukovara.

Opširnije...

kopanje kontejner

Stopa rizika od siromaštva u Hrvatskoj lani je iznosila 18,3 posto, osoba u riziku od siromaštva bilo je 23,2 posto, a u teškoj materijalnoj deprivaciji bilo ih je 6,9 posto, upozorili su Nezavisni Hrvatski sindikati u povodu 17. listopada - Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva. 

Opširnije...

milanovic crikvenica

RH Zoran Milanović otvorio je u subotu u Crikvenici 25. državno sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, na kojem će se u pet sportova natjecati oko 500 sudionika.

Opširnije...

inflacija

U razdoblju od siječnja do kraja rujna prosječna stopa inflacije dosegnula je 1,8 posto, a polovina pritiska došla je iz kategorije prijevoza. I cijene hrane nastavile su započeti rast iz srpnja.

Opširnije...

kapetan dragan

Osuđeni ratni zločinac zvan Kapetan Dragan traži u središtu Beograda pomilovanje za čovjeka koji je ubio srbijanskog premijera.

Opširnije...

cjepivo

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je najnovije preporuke za primjenu treće i docjepne (tzv. booster) doze cjepiva protiv bolesti COVID-19. 

Opširnije...

potres novo

Danas je u Petrinji opet zabilježen slab potres.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij