plenković11

Iznio je, naime, podatke o rastu prosječne plaće te istaknuo "snažan gospodarski rast BDP-a".

Opširnije...

redjenje glasnovic

Euharistijsko slavlje biskupskog ređenja imenovanog dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića održano je u subotu u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike. Glavni zareditelj trećeg stupnja sakramenta svetog reda bio je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, a suzareditelji nadbiskup koadjutor riječki i dosadašnji apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić i biskup šibenski mons. Tomislav Rogić.

Opširnije...

sud

Pola ih ide na Kazneni, pola na Građanski odjel. 

Opširnije...

maslenica obiljezavanje

Hrvatska danas obilježava  29. godišnjica vojno-redarstvene operacije (VRO) "Maslenica '93.", prvu veliku oslobodilačku akciju kojom je u nešto manje od tri dana oslobođen znatan dio zadarskog zaleđa te su stvorene pretpostavke za ponovno prometno povezivanje juga i sjevera zemlje.

Opširnije...

benzin

Kada se gleda samo cijena, Hrvati trenutno plaćaju 18. najskuplji benzin od 44 europske zemlje. Litra benzina najskuplja je u Nizozemskoj i iznosi 2,11 eura.

Opširnije...

hzzo knjizice

Oko 300.000 osiguranika vjerojatno živi i radi izvan Hrvatske, a koriste "besplatno" zdravstvo, koje financiraju oni koji u Hrvatskoj primaju plaće

Opširnije...

razred ucenici ucionica

U Hrvatskoj je danas 16.670 novozaraženih. Omikron varijanta nezaustavljivo se širi. Provjerili smo kakvo je stanje u školama.

Opširnije...

posta pisma

NORMALIZACIJA MEĐUNARODNOG POŠTANSKOG PROMETA
Prema informacijama iz Hrvatske pošte, od danas je omogućen poštanski promet sa još 55 država u svijetu pa se tako, putem Hrvatske pošte pošiljke u ovom trenutku mogu slati u 191 državu i teritorij diljem svijeta.

Opširnije...

mimoza mala

NUŽNO JE HITNO POBOLJŠATI PROVOĐENJE PREVENCIJE KAKO BISMO IZBJEGLI BUDUĆE SMRTI
Dan Mimoza i Tjedan borbe protiv raka vrata maternice protekli su u znaku nikad važnije brige za vlastito zdravlje koje je u ovim izazovnim vremenima sve teže očuvati. Ovom prilikom stručnjaci su ukazali na iznimno značajno podizanje svijesti o važnosti preventivnih pregleda.

Opširnije...

kune

U ovome času 67.639 osoba u Hrvatskoj nije platilo prekršajne kazne u ukupnom iznosu od 481 milijun kuna, a u zadnje tri godine ukupno su izrečene 155.382 kazne, piše u petak Jutarnji list.

Opširnije...

njemacka radnici

Nova njemačka koalicijska vlada želi svake godine iz inozemstva privući 400.000 kvalificiranih radnika kako bi riješila problem demografske neravnoteže i nedostatak radnika u ključnim sektorima, problem koji bi mogao usporiti gospodarski oporavak nakon pandemije.

Opširnije...

certifikat

I dok brojke divljaju, i u Hrvatskoj se otvorila tema daljnje svrhe covid-potvrda. Iznio ju je prvi koalicijski partner Dario Hrebak, no covid-potvrde ostaju na snazi. Puno faktora treba uzeti u obzir, poručuju i premijer i ministar zdravstva, pri čemu je možda najvažniji stupanj cijepljenosti koji je kod nas i dalje nizak.

Opširnije...

cijepljenje

Donji dom austrijskog parlamenta prihvatio je u četvrtak zakon o obveznom cijepljenju odraslih protiv covida-19 čime Austrija postaje prva članica Europske unije koja uvodi takvu mjeru u borbi protiv pandemije, unatoč žestokim prosvjedima.

Opširnije...

glasovac

Saborska oporba u četvrtak je kritizirala reformski paket zakona za područje socijalne skrbi navodeći kako je tu riječ o centralizaciji, etatizaciji i demontaži sustava socijalne skrbi, a vladajući drže da će rezultirati transparentnijim, učinkovitijim i profesionalnijim sustavom.

Opširnije...

podvozje

Za 2021. najveći broj nedostataka pronađen je na uređajima za osvjetljavanje i svjetlosnu signalizaciju.

Opširnije...

podvozje

Za 2021. najveći broj nedostataka pronađen je na uređajima za osvjetljavanje i svjetlosnu signalizaciju.

Opširnije...

bordo

NA NAJNOVIJOJ karti koju je objavio Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti sve zemlje Europske unije obojene su u tamnocrveno, osim dijelova Poljske, Rumunjske i Mađarske. 

Opširnije...

gradani zg

Hrvatska je do 13. siječnja z europskih strukturnih i investicijskih fondova ugovorila financiranje projekata u vrijednosti od 13,3 milijarde eura, a dosad je isplaćeno 7,02 milijardi eura ili 65,44 posto dodijeljenih sredstava iz fondova EU-a, stoji u izvješću o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj, koje je na Vladi predstavila ministrica Nataša Tramišak.

Opširnije...

kolaric

Epidemiolog i član Znanstvenog savjeta Vlade Branko Kolarić (SDP) ustvrdio je u četvrtak kako je prerano za ukidanje covid potvrda jer smo u jeku petog vala epidemije i imamo puno zaraženih, no kroz mjesec dana, kada se taj broj počne smanjivati, moglo bi se govoriti o njihovom ukidanju.

Opširnije...

imovinska kartica

Do kraja siječnja svoje imovinske kartice Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa prvi put će podnijeti najmanje 1500 državnih dužnosnika koji dosad to nisu morali činiti niti su bili pod povećalom toga tijela, piše u četvrtak Jutarnji list.

Opširnije...

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada