hren

Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Natječaj za najbolji originalni neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku. Svrha natječaja jest obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo.

Opširnije...

U organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja i ove godine se po 26. put odvija Edukativna muzejska akcija pod nazivom Iz/Van/Red/No! koja traje od 30. travnja do 30. lipnja 2021. godine. U akciji sudjeluje 65 muzejskih i srodnih ustanova iz 38 hrvatskih gradova i naselja, među kojima je i Muzej grada Kaštela koji je pripremio novi projekt pod nazivom „Kambelovska ljubavna priča - Mihovil Cambi i njegova Karmela“.

Opširnije...

Unatoč što većina učenika nastavu prati online, u osnovnoj školi Prof. Filipa Lukasa u Kaštel Starom, Dan škole, koji je ujedno i datum rođenja profesora Filipa Lukasa, obilježili su nizom aktivnosti učenika i djelatnika.

Opširnije...

PRIČA O SADAŠNJEM TRENUTKU
Iako nova knjiga „Lockdown“  kaštelanskog pisca Josipa Budiše, nedavno izašla iz tiska, kako joj i naslov  kaže, za glavnu temu ima pandemiju koronavirusa, to je knjiga koju će rado pročitati mnogi, jer osim promišljanja o pandemiji donosi i cijeli niz svima poznatih sudbinskih situacija iz svakodnevnog života malih ljudi,

Opširnije...

U dvorištu dječjeg vrtića Mendula u Kaštel Kambelovcu u petak su tijekom prijepodneva članovi Kaštelanskog dječjeg kazališta Škatula  posjetili svoje vršnjake kako bi se svi zajedno družili i uživali u predstavi. Time su članovi kazališta uz voditeljicu Ljiljanu Garbati kroz predstavu pokušali dočarati svu ljepotu maštovite priče koja vodi u zvjezdano nebo i čarobni svijet mudrih Mjesečevih priča.

Opširnije...

Noć knjige u Gradskoj knjižnici Kaštela održat će se danas u virtualnom obliku na mrežnoj stranici GKK i na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela. Pripremili su brojne programe za djecu i za odrasle, pa će tako djeca moći pogledati kratku predstavu Sretna vam Noć knjige i poslušati bajke I. B. Mažuranić u izvedbi Kazališta Prijatelj.

Opširnije...

Gradska knjižnica Kaštela povodom Noći knjige koja će se održati u petak 23. travnja na temu Ljekovita moć knjige raspisuje natječaj Moja najdraža slikovnica/knjiga/najdraži lik – ljekovita moć knjige.

Opširnije...

DONOSIMO VAM EMISIJE NEKADAŠNJE TV ZAGREB POSVEĆENE GLAZBI U „DONJIN SELIMA“
Danas u doba interneta kada nam je sve na dlanu, lijepo je vratiti se makar na kratko u neka prošla vremana kada je život izgledao malo drugačije i „vrtio se“ oko drugih stvari, a ne samo onih materijalnih kao sada te se prisjetiti kako su Kaštela, ali i pojedini naši sugrađani nekad izgledali.

Opširnije...

MEĐUNARODNI LOVESTOCK 2021
Prva dva izdanja kaštelanskog festivala ljubavi očarala su mnogobrojnu publiku te izvođače koji su se u samim superlativima izrazili o kvaliteti i atmosferi festivala, ljepotama Kaštela, kao i prihvaćenosti od strane domaćina. Prve dvije godine donijele su mnoštvo pozitivnih noviteta od kojih su se posebno istaknuli prošlogodišnji spektakularni nastupi grupa Kries i M.O.R.T. na glavnoj pozornici u Novom parku.

Opširnije...

Prvog dana travnja u Gradskoj knjižnici u Kaštel Sućurcu, službeno je otvorena izložba slika „Ecco Homo“ sinjskog umjetnika Mira Čugure, a svi zainteresirani mogu je vidjeti svakim radnim danom, u vremenu od 8 do 19.30 sati, do početka svibnja.

Opširnije...

ROK DO 23. TRAVNJA
Grad Kaštela će u lipnju, srpnju i kolovozu 2021. godine organizirati Kaštelansko kulturno ljeto ukoliko to bude dozvoljavala epidemiološka situacija. Kako bi osigurao kvalitetne glazbene, dramske, plesne, izložbene i druge sadržaje u okviru kulturnog programa, koji su od javnog interesa za građane Kaštela te obogaćuju turističku ponudu, Grad Kaštela objavljuje Javni poziv za predlaganje projekata za Kaštelansko kulturno ljeto 2021. i ovim putem poziva zainteresirane da dostave svoje prijedloge.

Opširnije...

Portal grada Kaštela u suradnji sa Kaštelanskim kazalištem i autorom predstave Robertom Marićem donosi vam sat i pol smijeha i druženja sa zanimljivim likovima najgledanijeg i najnagrađivanijeg kaštelanskog kazališnog ostvarenja.

Opširnije...

U novoj emisiji Zdravi i veseli bili Gradske knjižnice Kaštela, ravnateljica Renata Dobrić ugostila je Zorana Perana, poznatog autora maketa kaštelanskih utvrda.

Opširnije...

KREATIVA KOJA SE NAGRAĐUJE
U organizaciji Hrvatske zajednice županija od danas je ponovno otvoren foto natječaj „Volim svoju županiju“. U dva tjedna, koliko će trajati, profesionalni i amaterski fotografi moći će poslati svoje radove koji će u konačnici ući u postav izložbe „Volim svoju županiju 2021.“

Opširnije...

Proteklog je četvrtka u ambijentu dvorca Vitturi otvorena izložba crteža Gabrijela Jurkića iz fundusa Franjevačkog muzeja i galerije Gorica u Livnu. Kaštelani će imati prilike ovu izložbu pogledati tijekom slijedeća tri tjedna.
Na izložbi koju je postavila i priredila kustosica i muzejska savjetnica MGK Mirela Vujević Duvnjak predstavljen je dio fundusa zbirke od oko 6000 crteža, studija i skica Gabriela Jurkića iz Franjevačkog muzeja i galerije Gorica Livno.

Opširnije...

Završen je sedmi po redu literarno-likovno-filmski natječaj GKK na temu Kaštela Kaštelanske štorije 2021. Zbog trenutnih okolnosti, Gradska knjižnica Kaštela je odlučila odgoditi tradicionalnu završnu svečanost s dodjelom nagrada i priznanja te javnom izvedbom najuspjelijih radova. O novom terminu će svi autori biti na vrijeme obaviješteni.

Opširnije...

Izložbom "Umjetnik – crta – posvećenje" u Muzeju grada Kaštela u polivalentnoj dvorani kaštela Vitturi   predstavit će se dio fundusa zbirke od oko 6000 crteža, studija i skica Gabriela Jurkića iz Franjevačkog muzeja i galerije Gorica Livno. Izložba će se otvoriti u četvrtak, 4. ožujka u 12 sati.

Opširnije...

Jedna od manifestacija, koja je već godinama svojevrsni uvod u proslavu Dana grada Kaštela, projekt je osnovnih škola Bijaći i Kneza Trpimira „Sačuvajmo Bijaće u 21. stoljeću“ . Manifestacija dječjeg znanja i stvaralaštva tako se održala i ovog četvrtka na povijesnom lokalitetu Bijaći, a na taj način učenici i djelatnici obilježavaju i dan svojih škola.

Opširnije...

Na temelju bodovne liste koju je, prema pristiglim prijavama, sastavilo Kulturno vijeće te posebne provjere kvalitete programa i projekata iz područja kulture, od strane Upravnog odjela za društvene djelatnosti, koje su udruge i ustanove prijavile na javni poziv Grada, utvrđena je raspodjela financijskih sredstava po programima i projektima.

Opširnije...

Unatoč što je pandemija koronavirusa do sada smanjila ili čak ugasila održavanja pojedinih kulturnih manifestacija ili realizacije pojedinih projekata, na javni poziv Grada Kaštela za podnošenje prijava za sufinanciranje programa i projekata u kulturi za ovu godinu, javio se veći broj udruga, organizacija i ustanova, a ovih dana Kulturno vijeće ocijenilo je pristigle programe te sastavilo bodovnu listu.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij