hren

FERNANDO ALONSO vraća se ove godine u Formulu 1, gdje će voziti za Alpine F1 Team, koji se od ove sezone zove Renault. Nova sezona počinje ovog vikenda u Bahreinu.

Španjolac je zadnji put u Formuli 1 bio 2018. godine kao vozač McLarena, a nakon izbivanja sa staze i nastupa na reliju Dakar vratio se u natjecanje u kojem je 2005. i 2006. osvojio naslov svjetskog prvaka.

Od kad je on zadnji put bio u Formuli, odnosi su se dosta promijenili. Lewis Hamilton i dalje je nedodirljiv, ali su se mladi vozači, poput Maxa Verstappena, Charlesa Leclerca i još nekih, etablirali na sceni i postali sve ozbiljniji.

"Jedva čekam da se vratim na stazu. Vidim neke nove vozače koji su briljirali u nižim kategorijama, a sad su već dvije godine ovdje. Verstappen spada u tu mlađu generaciju, ali se pokazao kao jako dobar vozač i bit će izazov boriti se s njim", rekao je Alonso, kojega je novinarka BBC-ja pitala je li dobar kao i oni.

"Kao i oni? Ja sam bolji od njih", odgovorio je Alonso.

Alonso je nedavno, prije mjesec dana, bio u središtu pozornosti nakon što ga je s bicikla srušila neoprezna vozačica. Strahovalo se da je teže ozlijeđen, ali se izvukao s lakšim ozljedama.

"Imao sam jako puno sreće. Bio sam zabrinut jer sam se baš spremao za sezonu i za sve marketinške aktivnosti vezane za Formulu 1, da bih se najednom našao u bolničkom krevetu. Na kraju sam samo jedan dan morao biti kod kuće, i sad je sve u redu", rekao je Alonso.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij