hren

SUKOB Uefe i najbogatijih europskih klubova koji žele ili su htjeli osnovati svoje natjecanje još je uvijek tema koja se ne stišava i kojoj se ne nazire kraj, a razgovori zaljubljenika u nogomet mogli bi uskoro krenuti u novom smjeru nakon što je procurio UEFA-in plan za Ligu prvaka u bliskoj budućnosti. U pitanju je ideja izgleda natjecanja za 2027.

Prema dokumentaciji koja je procurila na društvenim mrežama, Uefa navodno planira Ligu prvaka oformiti na sljedeći način:

Skupine bi se formirale izvlačenjem klubova iz deset jakosnih grupa u kojima mogu biti po maksimalno dvije iz jedne zemlje. One bi bile složene prema koeficijentima momčadi koji bi mnogima jamčili nastup u natjecanju, a drugima mogućnost da u nju uđu kroz kvalifikacije.

Četiri skupine, 10 klubova

Ždrijebom bi bilo odlučen izgled četiriju skupina s po 10 klubova u svakoj. U formatu u kojem bi momčadi igrale svaka protiv svake samo jednu utakmicu, dvije najbolje nakon devet odigranih kola izborile bi osminu finala Lige prvaka. Njima bi se pridružile i momčadi plasirane od trećeg do šestog mjesta ljestvice koje bi za nokaut-fazu razigravale kroz utakmice doigravanja. Sedmoplasirane i osmoplasirane momčadi iz grupne faze nastavile bi sezonu u Europa ligi.

World Classic

Jedno kolo natjecanja igralo bi se izvan Europe, po gradovima diljem svijeta. U Uefinoj projekciji tako su kao gradovi-domaćini utakmica navedeni, primjerice, Sydney, Johannesburg, Peking, Tokio, New Jersey, Ciudad de Mexico, Rio de Janeiro...

Prema ovoj Uefinoj ideji susreti Lige prvaka ne bi se igrali samo utorkom i srijedom. Uz te dane na rasporedu bi bile i utakmice od petka do nedjelje. One bi spadale u World Classic seriju, odnosno susrete na neutralnom terenu. Svaki bi klub imao jednu takvu, uz četiri domaće utakmice i četiri na gostovanjima.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij