hren

Ograničenja oko putovanja eliminirala su Veliku nagradu Turske iz oktanskog cirkusa za ovu sezonu.
Velika nagrada Turske ove sezone ipak neće biti održana, potvrdili su danas čelni ljudi Formule 1.

U nedjelju 13. lipnja trebala se voziti ta utrka, međutim od svega toga neće biti ništa, a razlog su restrikcije za putovanja koje su na snazi u Turskoj zbog koronavirusa.

Umjesto Turske, imat ćemo dodatnu utrku na stazi Red Bull Ring u Spielbergu u Austriji. Prvo će se u nedjelju 27. lipnja voziti Velika nagrada Štajerske, a tjedan dana kasnije (4. srpnja) i Velika nagrada Austrije.

"Svi smo se veselili utrci u Turskoj, ali postojeća ograničenja putovanja znače da ne možemo biti tamo u lipnju," rekao je izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenicali.

"Formula 1 ponovno je pokazala da je sposobna brzo reagirati na razvoj događaja i pronaći rješenja, a presretni smo što ćemo u Austriji imati dvostruki program, što znači da naša sezona ostaje na 23 utrke," dodao je.

Velika nagrada Francuske pomaknuta je na tjedan dana ranije i održat će se 20. lipnja.

Sjajno trkalište s dvostrukim programom

Bila bi ovo fenomenalna vijest za sve hrvatske ljubitelje Formule 1 da još uvijek ne traje pandemija koronavirusa zbog koje je jako mali broj ulaznica pušten u prodaju i zbog koje su na snazi brojna ograničenja vezana uz putovanja. Radi se o stazi koja se 2014. vratila u kalendar nakon što je obnovljena i sređena, a cjelokupnji doživljaj oko samog trkališta, koje je od Zagreba udaljeno oko 250 kilometara, zbilja je vrhunski.

U posljednjih nekoliko godina u Austriju je hitao relativno veliki broj Hrvata, a ne sumnjamo da će tako biti i 2022. ukoliko ova velepošast dotad bude stvar prošlosti.

Dodajmo kako se aktualna sezona nastavlja 23. svibnja Velikom nagradom Monaca, nakon toga nas čeka Velika nagrada Azerbajdžana 4. lipnja, a potom i spomenuti program od tri nedjelje zaredom: Francuska, Štajerska, Austrija.

Izvor: Gol.hr

 

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij