hren

Pivo ili vino? Crna ili bijela majica? Krvopije imaju svoje favorite, a kako biste ih prepustili prijateljima, potrudite se bolje upoznati leteće nemani...

Opširnije...

Dalmatinska panceta je suhomesnata delicija pripremljena od svinjske potrbušine. Postupak prerade mesa obuhvaća soljenje, dimljenje i sušenje te zrenje, za koju je jedan od nužnih sastojaka dobra, dalmatinska bura.

Opširnije...

TV KRITIKA ZRINKE PAVLIĆ
S hidžabom, nikabom ili bez ijednog, porijeklom iz Irana, Indije ili Afrike, okružene mješavinom strogih tradicionalnih običaja i suvremenog svijeta, pet mladih Londončanki okuplja se u punkersku grupu 'We are Lady Parts', nastojeći pomiriti svoju ljubav prema glazbi i osudu dijela zajednice u kojoj žive.

Opširnije...

Mještani tvrde kako ovdje vlada drugačija, slobodnija atmosfera te osjećaj solidarnosti. Ova hipi oaza u konzervativnoj sredini navela je mnoge da grad opišu kao „neobičan miks hipijevske i redneck kulture“.

Opširnije...

Kaže se da smo ono što jedemo, pa bi bilo dobro pripaziti kako pripremate obroke ako želite energiju, idealnu liniju i dug život!
Donosimo vam nekoliko važnih pravila pripremanja hrane, a vi ih zapamtite i koristite kada pripremate jelo za sebe i osobe koje volite!

Opširnije...

U NAŠIM se člancima o knjigama uglavnom bavimo već objavljenim knjigama. No, povremeno dobijemo informacije od izdavača o naslovima koji će izaći uskoro te se možete unaprijed pripremiti za književne poslastice. Evo nekoliko knjiga koje će biti objavljene s kalendarskim početkom ljeta. Vjerujemo da su idealne za plažu.

Opširnije...

U sklopu teniskog turnira WTA Croatia Bol Open 2021. otvorena izložba i predstavljena monografija Jadrana Lazića, splitskog fotografa svjetskog glasa

Opširnije...

Neprimjereno ponašanje u garderobama trgovina s odjećom nije rijetkost. Naime, postoje pravila ponašanja, odnosno bonton kojeg se svi moramo pridržavati dok isprobavamo odjeću u trgovini.

Opširnije...

Posljednjih dana navijači Hajduka molili su nogometaša, Gospu Sinjsku i splitski klub da Marko Livaja produži ugovor s Hajdukom. Nogometaš u klubu ostaje do 2024. godine i trenutno je jedna od najvoljenijih osoba u gradu Splitu.

Opširnije...

Zašto su jutarnji rituali toliko važni? Način na koji vam započne jutro često određuje kakav će vam biti ostatak dana. Ako se, kako se kaže, dignete na lijevu nogu, cijeli dan vam može biti loš. Vrlo je slična stvar i s debljanjem.

Opširnije...

U Međunarodnom programu 68. Pulskog festivala, koji će se održati tijekom srpnja, za nagrade će se natjecati deset recentnih naslova europske kinematografije, a među njima su i tri manjinske hrvatske koprodukcije.

Opširnije...

Tražite li cvijet koji će ovoga ljeta dodatno uljepšati vaš balkon ili vrt, možda je dražesna bakopa pravi izbor. Dolazi u bogatoj paleti boja, a ako se pravilno brinete o njoj, nagradit će vas bujnim cvjetanjem bezbroj sitnih cvjetića.

Opširnije...

Diljem obale u posljednje vrijeme učestala je pojava mrlja na površini mora. Iako brojni građani najčešće sumnjaju u zagađenje, najčešće se radi o cvjetanju mora, prirodnoj pojavi, uvjetovanoj s nekoliko bitnih parametara.

Opširnije...

Ranija istraživanja pokazala su kako naši snovi koji se mijenjaju tijekom noći, su zapravo povezani s našim fazama spavanja, ali nedavno istraživanje objavljeno u časopisu Pattern ispitalo je zašto su naši snovi toliko različiti od svakodnevnog života.

Opširnije...

Ivica Profaca je objavio kratku video snimku Splita snimljenu najvjerojatnije 1940. godine. Ovaj novinar i turistički vodič nam je rekao da je svojedobno ovu snimku, trajanja nešto manje od tri minute, podijelio na Facebook stranici 'Split kroz povijest', a ne sjeća se kako je došao do nje.

Opširnije...

Nerijetko u reklamama za konzerviranu tunu možete vidjeti poveznice s mediteranom i našim morem i obalom, no dolazi li koja konzervirana tuna uopće iz Jadranskog mora?

Opširnije...

Jet Pack, odnosno ruksak za letenje nije više nikakva novost na svjetskom tržištu. Takvi uređaji za letenje pojedinaca spominjali su se u znanstvenofantastičnoj literaturi još šezdesetih godina prošlog stoljeća, a u posljednjih 15-ak godina razvijene su mnoge varijante.

Opširnije...

Palačinke bez grama brašna? Da, lagano, ako bacite pogled na indijsku kuhinju i njihovo legendarno jelo - dosu. Duža priprema i posjet trgovini zdrave hrane isplatit će se kad probate prvu dosu. Pripremite i chutney za pravo indijsko iskustvo ili jednostavno zarolajte povrće ili kombinaciju koja vam se taj dan jede.

Opširnije...

Grefran je osnovan još davne 1993. godine u Bihaću kada su trojica prijatelja odlučili napraviti bijeg u neki njihov bolji svijet punka, grunge-a, rock-a.

Opširnije...

Za potrebe snimanje zatvaraju se pojedince ulice, a scenografija zahtijeva i povremeno mijenjanje izgleda pojedinih ulica.
U Splitu se posljednjih tjedana snima britanska miniserija The Ipcress File u kojoj glume Joe Cole, Lucy Boynton i Tom Hollander.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij