hren

FILM Mare Andree Štake osvojio je nagradu za najbolji dugometražni igrani film na 16. izdanju Filmskog festivala jugoistočne Europe SEEfest koji se, umjesto u Los Angelesu, ove godine održao online, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski audiovizualni centar.

Riječ je o drugoj nagradi ovogodišnjeg SEEFesta za tu švicarsko-hrvatsku koprodukciju. Marija Škaričić, koja nosi naslovnu ulogu, dobila je festivalsku godišnju nagradu za glumu, Legacy Acting Award. 

Osim Mare, na istom festivalu nagrađeni su i dugometražni dokumentarni filmovi "Nun of Your Business" Ivane Marinić Kragić i "Ono drugo selo" Jadrana Bobana, koji dijele nagradu za najbolju fotografiju u dokumentarnoj kategoriji. 

Najboljim kratkometražnim animiranim filmom ovogodišnjeg SEEfesta proglašena je Arka Natka Stipaničeva, a Cockpera Kate Gugić osvojila je posebno priznanje žirija u istoj kategoriji. 

Osnivačica i direktorica SEEfesta Vera Mijojlić rekla je kako te nagrade predstavljaju kulturnu i kinematografsku raznolikost jugoistočne Europe. 

"Ponosni smo na svoje dosadašnje rezultate u otkrivanju novih talenata te u upoznavanju američke publike s ljepotama, umjetnosti i domišljatosti ovih marginaliziranih kultura", dodala je.

Filmski festival jugoistočne Europe SEEfest ove se godine, umjesto u Los Angelesu, održao online te je trajao od 28. travnja do 5. svibnja. U programu se prikazalo čak jedanaest hrvatskih naslova.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij